Ønsker tettere dialog med sengepostene om renhold

Den siste uken har det vært flere negative mediaoppslag om renholdet på Radiumhospitalet. – Dette er svært beklagelig. Innslagene viser at det er rom for forbedring og derfor har vi igangsatt en rekke tiltak, sier renholdsleder Nina Trogstad Nikolaisen.   

Vi møter Nina på hennes kontor i Forskningsveien, et kontor som klart viser et stort engasjement for faget. Renholdsprodukter, engangstruser og arbeidspapirer er stablet synlig i hyllene. Med et ansvar for 500 renholdere som skal vaske 800 000 kvm, er det lett å forstå at her er det mye aktivitet.

Nina smiler og ønsker velkommen. – Det er leit at det er i denne sammenheng vi skal skrive om renholdstjenesten, sier Nina, men samtidig er det fint å ha en åpen og god dialog med klinikkene om situasjonen.


– Hvordan opplever renholderne de negavtive mediaoppslagene?

– Det er ikke greit å være renholder når det kommer mediaoppslag eller klager. Renholderne våre er stolte av jobben sin og når det skjer avvik går dette ut over yrkesstoltheten til alle i avdelingen.

Renholdsavdelingen gjør sitt beste for å levere en tjeneste som både ansatte og pasienter kan være fornøyde med. Men noen ganger strekker ikke ressursene til og andre ganger gjør vi rett og slett ikke en god nok jobb. Når det skjer avvik slik som på Radiumhospitalet, skyldes det noen ganger menneskelig svikt, andre ganger brudd på rutiner eller at lederne ikke har fulgt godt nok opp.

– Hva vil dere gjøre for å unngå slike saker i fremtiden?

– For å unngå at slike avvik skal skje igjen, har vi igangsatt ulike tiltak, blant annet:

  • Alle renholdsprosedyrer og opplæringsplaner blir gjennomgått med ledere og renholdere.
  • Lederne skal følge nøye med på at det faktisk er utført renhold.
  • Lederne vil ha en tettere dialog og oppfølging med sengeposter og andre avdelinger.


– Dere har mange fornøyde kunder, men det er også noen som klager. Hva skyldes dette?

Dessverre har vi ikke alltid ressurser til å levere tjenester på det nivået som kundene, altså klinikkene, ønsker eller forventer. Derfor er det naturlig at det blir en del klager.

Siden det er begrenset med midler vil vi alltid prioritere de pasientnære områdene.
På dette området ser vi at dialogen med kundene må bedres, slik at de er klar over hva slags tjenester de kan forvente å få og når det må gjøres omprioriteringer.

Ved å ha et godt samarbeid kan man sammen prioritere områder og frekvenser, og avtale når avdelingene må bestille hovedrent.

– Hvordan bestiller avdelingene hovedrent?

– Avdelingene sender bestillingen direkte til OSS/renhold. I etterkant av utført hovedrenhold, vil vi kontrollere at jobben er godt nok utført. Retningslinjer og bestillingsskjema for dette finnes på våre hjemmesider på intranettet.

– Vil kundene merke en forskjell fremover?

– Ja, målet vårt er at sengepostene skal oppleve en tettere dialog med ledelsen i Renholdsavdelingen. For å få til dette er det nødvendig at begge parter føler et ansvar for å få til samarbeidet. Dette skal vi få til, sier Nina bestemt.

Ta kontakt med Renholdsavdelingen om du har spørsmål eller innspill.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: