Styremøtet 28/4: Forskning og innovasjon – og utfordrende økonomi

Styret i Oslo universitetssykehus ønsket at sykehusledelsen presenterte den langsiktige satsingen innen forskning og innovasjon ved sykehuset. Dette var viktige tema på styremøtet 28. april.  

Forskningsdirektør Erlend Smeland gikk gjennom sykehusets nye forskningsstrategi, og åpnet for kommentarer og spørsmål fra styrets medlemmer. Det var et engasjert styre som blant annet tok opp internasjonale samarbeidet og global helse i sine innlegg.

Leder for Innovasjonsseksjonen i direktørens stab, Tor Paaske Utheim, orienterte om innovasjonsarbeidet i sykehuset. Det er etablert et innovasjonsutvalg, en innovasjonsstrategi og flere miljøer jobber med innovasjon parallelt. Han understreket at ørsmå forbedringer i driften kan gi betydelig økonomisk gevinst når vi har en så stor aktivitet som vi har.

Undheim ga flere eksempler på god innovasjon:

  • Helseapper
  • Ambulerende sårteam
  • Telemedisinske konsultasjoner
  • Avanserte utsjekkingsterminaler

Bekymret over den økonomiske utviklingen

Styret understreket at det skjer mye positivt ved OUS, og at det utarbeides gode rapporter som grunnlag for de beslutningene som tas. Den økonomiske utviklingen så langt i 2016 ble grundig diskutert og det ble fattet følgende vedtak:

Vedtak:

  1. Styret konstaterer at driftssituasjonen hittil i år viser en betydelig risiko for et negativt resultatavvik i 2016 og er usikker på om de iverksatte tiltakene gir tilstrekkelig økonomisk effekt for å kunne unngå dette. Styret ber derfor administrerende direktør vurdere ytterligere tiltak for å redusere kostnadene.
  2. Styret ber direktør særskilt vurdere og gjennomføre tiltak som reduserer kostnadene innefor stab- og støttefunksjoner, bemanning og rekruttering, drift av sengeposter, overtid og innleie. I tillegg ber styret administrerende direktør vurdere ekstraordinære tiltak for 2016 innenfor områder som ikke direkte er knyttet til pasientbehandlingen slik som kurs, reiser, permisjoner og andre anskaffelser. Styret ber videre administrerende direktør gjennomføre tiltak for å sikre helseforetakets inntekter. Styret forventer samtidig at tiltak raskt blir innført slik at de kan få effekt for virksomheten så raskt som mulig.
  3. Styret ber om å bli orientert om status for gjennomføringen av tiltakene på ekstraordinært telefonstyremøte 26. mai.
  4. Styret ber videre om en mer omfattende orientering om gjennomføring og effekt av planene til styremøtet den 23.juni.

 

De ansattes representanter ønsket følgende ført til protokollen i forbindelse med sak 26/2016:

”Styrerepresentantene Else Lise Skjæret, Aasmund Bredeli og Svein Erik Urstrømmen stemte mot alternativt forslag til vedtak i styresak 26/2016. Forslaget ble fremlagt av styreleder i møtet. Vi mener administrasjonen gjennom sin presentasjon redegjorde for situasjonen og arbeidet med tiltak på en god måte, og at saken derfor kan tas til orientering i tråd med opprinnelig vedtakstekst. Det alternative forslaget innebærer etter vår oppfatning for stor grad av detaljstyring fra styrets side, og dermed en begrensing av foretakets handlingsrom. Det alternative forslaget har heller ikke fokus på mulige konsekvenser av ytterligere tiltak.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: