Vil prioritere lokalsykehus på Aker

Jubelen har vært stor for tilhengerne av lokalsykehus på Aker denne uken. Årsaken er at administrerende direktør Bjørn Erikstein i en debatt i regi av Oslo Legeforening avslørte at bygging av lokalsykehus på Aker vil være prioritert hvis OUS får gjennomslag for en fremtidig løsning med nytt hovedsykehus på Gaustad og lokalsykehus på Aker.  

Den endelige beslutningen på om OUS kan gå videre med planene om fremtidens OUS, ligger nå i styret i Helse Sør Øst som skal ta stilling til sykehusets idefaserapport 16. juni i år.

>> Se også «Oversender idéfasen til Helse Sør-Øst«

Mangel på fremtidig sykehuskapasitet i hovedstaden der befolkningsveksten har vært, og fremdeles ventes å være formidabel, bekymret deltakerne i debatten som mandag fant sted i Litteraturhuset i Oslo. Deltakere sammen med Erikstein var, hovedtillitsvalgt for legene ved OUS Aasmund Bredeli, stortingsrepresentant Jan Bøhler (Arbeiderpartiet), bystyrepolitiker for Høyre James S. Lorentzen og administrerende direktør ved Lovisenberg, Lars E. Flatø.

Dette er grunnen til at Erikstein nå ikke bare snakker om et lokalsykehus på Aker, men et storbysykehus som skal bygges sammen med den nye storbylegevakta. Erikstein tror også det kan bli behov for enda et lokalsykehus i Oslo 15 år frem i tid.

Erikstein tror ikke styret i Helse Sør-Øst vil være så konkrete at de går inn for endelig løsning og prioritert rekkefølge på bygg i sitt møte 16. juni. – Men vi kan gi råd, sa han i debatten.

I tillegg til Aker peker Erikstein på at det er viktig å komme fort i gang med både ny regional sikkerhetsavdeling (RSA) og klinikkbygg på Radiumhospitalet, i tillegg til noe utbygging på Rikshospitalet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: