Godt på plass i flunkende nye lokaler

Oppmerksomheten var stor da operasjonssalene i Storgata 40 måtte stenge over natten og all virksomhet ble flyttet til Aker. At de ansatte har flyttet tilbake til Storgata har skjedd mye mer i det stille. I mars var rundt 40 ansatte i full drift. Nå ønsker de å vise frem de flotte nye lokalene.  

Til sammen behandler enheten rundt 80 pasienter i uka fordelt på fem nye operasjonsstuer. Dette er omtrent det samme nivået de lå på før flyttingen, men i dag gjennomføres mer avanserte inngrep. En av stuene brukes til øyeblikkelig hjelp  fra skadelegevakten,  de andre til elektive operasjoner, forteller overlege Sverre Løken.

Operasjonene skjer etter «god drift» prinsippet. Det vil blant annet si at operasjonsstuene er organisert i team som har ansvar for å komme gjennom dagens operasjonsprogram og med fastsatte oppstartstider for operasjonene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Overlege Sverre Løken i en av to stuer med spesialtak (Laf-tak) som gir høyere gjennomstrømning av ren luft og mulighet til å operere inn implantater.

Norges mest moderne
To av stuene er Norges mest moderne operasjonsstuer, her utføres blant annet operasjon av alvorlige leddbåndskader i kne hos pasienter fra hele landet der flere bånd er skadet eller røket (kneluksasjoner), samt annen avansert kirurgi i skulder ,hofter, albue, hånd, ankel,  fot og rygg.

Det gode og tette samarbeidet med skadelegevakten eksisterer i beste velgående. Derfra kommer pasienter med brudd- sene- eller nerveskader i knær, skuldre og hånd.

– Dette samarbeidet har stor betydning for denne pasientgruppen fordi pasienten kommer direkte og raskt til vurdering hos spesialist og kan opereres neste dag om nødvendig.  På denne måten unngås tid- og ressurskrevende viderehenvisning til andre sykehus, sier Løken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Enhetsleder Birgitta Jonsson er stolt av nye flotte lokaler. Her foran en av til sammen fire flunkende nye vaskemaskiner til instrumenter.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Medarbeiderne trives i nyoppussede lokaler. Her i pauserommet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Laboratorieassistentene (f.v.: Ellen, Øyvind, Tulay og Vivian) pakker instrumenter i pakkerommet.To nye store autoklaver, som steriliserer instrumentene, gir høyere effektivitet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Leder fag/drift, anestesisykepleier Øyvind sjekker operasjonsprogrammet i en DIPS-driftsstasjon plassert i korridoren.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: