Rettsmedisinske fag overføres til Oslo universitetssykehus

Regjeringen har besluttet å overføre rettsmedisinske fag fra Folkehelseinstituttet til Helse Sør Øst RHF ved Oslo universitetssykehus.   

– Rettsmedisinske fag samarbeider i dag tett med mange fagområder på Oslo universitetssykehus og deler også flere lokaler. En sammenslåing vil legge til rette for tettere faglig samarbeid, økt tilgang til medisinsk og teknologisk kompetanse, moderne utstyr og en mer effektiv utnyttelse av infrastruktur og lokaler, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Rettsmedisinske fag omfatter, utover rettspatologi også fagområdene rettsgenetikk, rettstoksikologi og klinisk rettsmedisin. Rettsmedisin utfører oppdrag fra politi, domstoler, kriminalomsorgsvesen, Utlendingsdirektoratet, NAV, sosial- og barneverntjeneste, kommersielle bedrifter og helsetjenesten. Virksomheten har også ansvar for å koordinere det landsdekkende tilbudet om dødsstedsundersøkelser ved plutselig og uventet barnedød og gjennomføring av aldersvurderinger av mindreårige asylsøkere, herunder kunnskaps- og metodeutvikling.

Iverksettes fra nyttår

Endringene i organiseringen av rettsmedisinske fag er omtalt i revidert nasjonalbudsjett og skal settes i verk fra 1. januar 2017.

Virksomhetsoverdragelse

Regjeringens vedtak om overføringen av rettsmedisinske fag fra Folkehelseinstituttet til Oslo universitetssykehus er en virksomhetsoverdragelse. Det betyr at reglene i arbeidsmiljøloven kapittel 16 legges til grunn og individuelle rettigheter og plikter for de ansatte som omfattes av overdragelsen overføres fra Folkehelseinstituttet til Oslo universitetssykehus.

De ansatte beholder sine individuelle lønns- og arbeidsvilkår slik de er fastsatt i arbeidsavtalen.

Arbeidsmiljøloven har egne regler for overføring av tariffavtaler og kollektive tjenestepensjonsordninger. Overføringsavtalen skal sikre pensjonen til ansatte som har vært medlemmer av flere offentlige tjenestepensjonsordninger. For de ansatte som overføres fra FHI til OUS gjelder den såkalte Overføringsavtalen som er inngått mellom OUS og Statens Pensjonskasse.

Gammel og ny arbeidsgiver er ansvarlig for å informere de ansatte og gjennomføre drøftinger og forhandlinger som følger av lov- og avtaleverk. De ansatte vil bli informert om alle saker som er av betydning for den enkeltes ansettelsesforhold.

Det vil i tiden framover være tett dialog mellom Folkehelseinstituttet og Oslo universitetssykehus om organisering, endringer og beslutninger som skal skje før overdragelsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: