Kutter kostnader – men ingen oppsigelser eller permittering

Færre utgifter til kurs og konferanser og reduserte IKT-kostnader er noen av tiltakene sykehusets ledelse vurderer for å kutte kostnader og nå budsjett for 2016. Reduksjon i lønnskostnadene er også nødvendig, men det er ikke snakk om oppsigelser eller permitteringer.  

– Det er hverken snakk om oppsigelser eller permisjoner, men det er et lønnsbudsjett som skal holdes, sier styreleder Stener Kvinnsland etter styremøtet i Oslo universitetssykehus torsdag.

Hvert år betaler Oslo universitetssykehus 12 milliarder kroner i lønn til sine rundt 22.000 ansatte. Lønnskostnadene ligger nå høyere enn budsjettert og bør reduseres med rundt 50 millioner kroner.

Ledighold av stillinger
Årlig har sykehuset en turnover i arbeidsstokken på vel 10 prosent, noe som tilsvarer rundt 2500 ansatte. Nå oppfordres ledere i sykehuset til å vurdere om det er mulig å utsette ansettelsestidspunkt når stillinger skal erstattes, det vil si ledighold av stillinger.

Fire hovedtiltak
Etter en intern prosess i sykehuset ble styret torsdag presentert for fire hovedtiltak som, hvis de gjennomføres, vil gi en resultatbedring på i underkant av 200 millioner kroner på årsbasis:

  • Høyere inntekter (sikre høyere aktivitet og komplett koding/fakturering)
  • Reduksjon i lønnskostnader (ikke oppsigelser)
  • Færre utgifter til kurs/konferanser (kortsiktig tiltak for resten av 2016)
  • Reduksjon i IKT kostnader

Årsaken til innsparingene er at sykehuset i april i år rapporterte et negativt avvik fra budsjett på 115 millioner kroner. Som følge av en negativ utvikling i resultatene ba styret i sitt møte 28. april OUS ved administrerende direktør om å vurdere ytterligere tiltak for å bedre resultatene.

Fornøyd styreleder
Kvinnsland var fornøyd med det han hørte i torsdagens ekstraordinære styremøte:

– Dette er langt på vei det jeg håpet på. Administrasjonen har synliggjort og lett etter muligheter, det var intensjonen. Nå får prosessene gå sin gang. Det jeg har hørt i dag har vært gledelig, sa Kvinnsland.

Den 23. juni blir styret forelagt endelige forslag til tiltak. Disse skal i løpet av de nærmeste ukene drøftes i klinikkene og på foretaksnivå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: