Internkommunikasjon ved Oslo universitetssykehus ‐ 2016

Undersøkelsen om internkommunikasjonen ved sykehuset ble sendt til alle ansatte i juni. Svarene er nå klare og Kommunikasjonsstaben skal gjennomgå disse. Vi og er glad for alle som tok seg tid til å svare.

Publisert: 02.08.2016 09:48:33 av Nina E. Gausdal Try
Sist oppdatert: 02.08.2016 12:39:10 av Nina E. Gausdal Try

Det er mange og ulike oppfatninger på mangt og meget i sykehuset og noen misforståelser er ute og går. Det er mye som skjer på et så stort sykehus, og ikke lett å få med seg alt. For å oppklare noen av misforståelsene og for å informere om saker som kanskje har gått deg hus forbi, kommer et lite knippe saker som er omtalt i undersøkelsen.

Søk – telefonkatalog
Det de fleste har kommentert på er søk og telefonkatalogen på intranett. Selv om søket er betydelig bedre enn hva det var, så har vi fortsatt en vei å gå. Dette vil være et av punktene som vi vil prioritere i «nettbudsjettet» framover. Alle ansatte oppfordres også til å legge inn oppdaterte telefonnummer i Personalportalen og til å søke opp seg selv i telefonkatalogen og oppdatere informasjon om seg selv. Søk opp navnet ditt på intranett, logg inn og rediger. Legg gjerne inn et bilde også så er det lettere for andre å vite hvem du er.

Skjermdump

Layout intranett (Virksomhetsportalen)
Flere synes layouten til intranett er gammeldags, og det er for så vidt korrekt. Men sykehuset har dessverre ikke økonomi til å ta i bruk en ny plattform så vi må dessverre flikke på det vi allerede har.

Mye gammelt innhold på intranett
Det er nevnt at det finnes mye gammelt innhold på intranett, og det er korrekt. Det er mange som publiserer og ting blir ikke slettet når det har «gått ut på dato». Kanskje en ryddejobb for publisister hadde vært en ide?

Oppdatert intranett
Seksjonssider, avdelingssider og klinikksider trenger å holdes oppdaterte med navn og telefonnummer/kontaktinformasjon. Jo bedre informasjon som legges ut, jo lettere er det å finne fram. Er du en av dem som publiserer på intranett, så sjekk siden du har ansvar for om det ligger god nok informasjon det, og at gamle dokumenter som ingen lenger trenger slettes.

Nyheter fra egen klinikk på intranett
Noen nyheter fra klinikkene vises bare i midtfeltet på intranett for de som er ansatt i den aktuelle klinikk. Men hvis nyheten er aktuell for flere utenfor aktuell klinikk kan de også publiseres i hovednyhetene på venstre side. Du ser egne klinikknyheter kun når du er logget på intranett.

Ukenytt
Det er mange oppfatninger om Ukenytt som sendes på mail til alle ansatte en gang i uken (hver annen uke om sommeren). Ønsker du ikke å motta dette kan du enkelt krysse av i brevet at du ikke ønsker det tilsendt. Du finner en lenke helt nederst i brevet hvor det står: «Klikk her dersom du ikke lenger ønsker å motta dette nyhetsbrevet» .

Personalporten er tilgjengelig på nett
Noen har skrevet at de ønsker Personalportalen tilgjengelig på nett, og det er den allerede.

GAT
Noen har etterlyst tilgang til GAT hjemmefra. I 2012 ble MobilGAT lansert.

e-Håndboken
App for e-Håndboken finnes også, les om dette her.

Mange har hatt meninger om eHåndboken. Dere som ønsker å komme med tilbakemeldinger om denne, kan sende mail til Roar Prydz Christensen eller Torill Endresen i Enhet for risikostyring og internkontroll

Retningslinjer for sosiale medier
Noen etterlyser retningslinjer for sosiale medier. Dette finnes i eHåndboken:
Bruk av sosiale medier for ansatte og Bruk av sosiale medier for enheter.

Andre innspill
Det er mange innspill og synspunkter på mye i sykehuset og mange brukte anledningen til å si noe om saker som det ikke ble spurt om. Vi skal etter beste evne prøve å ta det videre til de det måtte gjelde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: