Nettbutikk for behandlingshjelpemidler i ny drakt

Pasienter som bruker behandlingshjelpemidler kan fra 1. september glede seg over ny, brukervennlig nettbutikk for forbruksmateriell på minjournal.no.   

Fra 1.september kan pasientene bestille forbruksmateriell til hjemmebehandling i ny nettbutikk. Forbruksmateriellet pasientene bestiller dekkes av helseforetaket, så tjenesten er naturligvis gratis for den som bestiller.

Avdeling for medisinsk teknisk utstyr til hjemmebehandling har tilbudt noen av pasientene å bestille forbruksvarer i nettbutikk i flere år, og har hatt gode erfaringer med denne måten å involvere pasientene på. I tillegg til nettbutikken, kan pasientene sende sikker melding (sikker e-post) til avdelingen. Der kan de stille spørsmål om utstyret, og sende bestillinger på varer som ikke ligger i nettbutikken.

Tilbakemeldingen fra pasientene har tidligere vært at de synes det er bra at de kan sende meldinger og bestillinger når på døgnet det passer for dem. De er ikke avhengige av å ringe i åpningstiden. I tillegg har de full oversikt over hva de har bestilt tidligere, og kan bruke det som grunnlag ved ny bestilling.

Avdeling for medisinsk teknisk utstyr til hjemmebehandling mottar bestillingene i en mer strukturert form, sammenlignet med bestillinger gjort over telefon. Vi kan se at det har blitt færre feil på bestillingene etter at vi innførte nettbutikken, sier saksbehandler Linda Christin Rue. I tillegg kan de ansatte planlegge dagene bedre, og ha bedre tid til de som ringer.

1.september kommer nettbutikken i nytt design og universell utforming som øker brukervennligheten og tilgjengeligheten betraktelig. Det er en tildeling av 500.000,- fra Idepoliklinikken som har gjort dette mulig. Nå håper vi at enda flere av våre brukere kan bruke tjenesten, sier Rue. Vi sitter igjen med en nettbutikk det er lett å orientere seg i og som gjør bestilling av forbruksmateriell enkelt og effektivt.

I OUS stilles det strenge krav til sikkerhet ved kommunikasjon via internett mellom pasient og helsepersonell. Ved innlogging i MinJournal brukes ID-porten.

MinJournal har også en stedfortrederfunksjon som gjør det mulig for foresatte å benytte tjenesten på vegne av egne barn.

 

Les mer i MinJournal.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: