Ny strategi samler kreftfeltet

Oslo universitetssykehus har vedtatt en ny kreftsstrategi. Målet er å samle kreftfeltet og sørge for bedre utnyttelse av ressursene og gi et enda bedre pasienttilbud.

kreftstrategi.jpg

Kreftfeltet, både behandling og forskning, foregår på kryss og tvers av Oslo universitetssykehus og involverer mange spesialiteter og yrkesgrupper på alle de fire behandlingsstedene.

bjoern-eriksteinFra strategi til handling
– En samlet kreftstrategi vil bidra til at kreftfeltet blir utviklet i en helhet, sier adm. dir Bjørn Erikstein. – Dette vil styrke hele kreftområdet på sykehuset. I tillegg er det en forutsetning for å oppnå status som et Europeisk Comprehensive Cancer Centre (CCC), som vil være et kvalitetsstempel på hele kreftvirksomheten i OUS.

– Men et strategidokument alene gjør ingen forskjell. Nå er det viktig at alle de berørte avdelingene følger opp med konkrete handlingsplaner for å sette strategien ut i livet, understreker direktøren.

Les kreftstrategien her (pdf) 

Stort utviklingspotensial
Leder av Kreftklinikken, Sigbjørn Smeland er enig.

– Vi står overfor et stort utviklingspotensial innen kreftområdet. Utviklingen går raskt innen nye behandlingsmetoder, nye medikamenter og ny teknologi. Den nye kreftstrategien gir oss ramme og retning for å gjøre de riktige valg for å forbedre pasientbehandlingen og bli en sentral aktør i forhold til dette potensialet, sier Smeland.

Forbilde
– Lykkes OUS med gjennomføringen av strategien vil helseforetaket kunne tilby en kreftbehandling som både vil kunne være et forbilde i nasjonal og internasjonal sammenheng, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

– OUS har lagt frem en ambisiøs og fremtidsrettet kreftstrategi. Det er helt nødvendig; stadig flere vil bli rammet av kreft – vi får stadig bedre medisiner og behandlingsmetoder.

Tett samarbeid nødvendig
– Innen kreftkirurgi vil det skje en betydelig faglig og teknisk utvikling fremover. Det er viktig at dette blir sett på i sammenheng med resten av kreftfeltet, sier Morten Tandberg Eriksen, klinikkleder for Klinikk for kirurgi, inflammasjonsmedisin og transplantasjon.

Gunnar Sæter, avdelingsleder ved Institutt for kreftforskning, mener det samme gjelder forskningen.

– Kreftforskning er det største forskningsområdet ved Oslo universitetssykehus. Utviklingen videre er helt avhengig av et tett samarbeid, mellom forskning og klinikk. Den nye kreftsstrategien til Oslo universitetssykehus har satt dette på dagsorden.

10 forbedringsområder
Den nye kreftsstrategien består av 10 forbedringsområder med en rekke underpunkter. De berørte avdelingene er allerede oppfordret til å følge opp strategien med hver sine handlingsplaner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: