Rettsmedisinske fag til Klinikk for laboratoriemedisin

Tidligere i år vedtok Stortinget å overdra Området Rettsmedisinske fag fra Folkehelseinstituttet til OUS fra 1. januar 2017. Det er nå bestemt at virksomheten skal organiseres som en egen avdeling i Klinikk for laboratoriemedisin.  

Det ble i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett vedtatt å overdra Området Rettsmedisinske fag fra Folkehelseinstituttet til Oslo universitetssykehus med virkning fra 1. januar 2017.

Oslo universitetssykehus og Folkehelseinstituttet har fått i oppgave å gjennomføre overdragelsen. Oppgaven gjennomføres med en felles samarbeidsgruppe og grupper innen HR, IKT, utstyr, eiendom, økonomi, innkjøp, kommunikasjon, arkiv/prosedyrer, forskning og personvern/informasjonssikkerhet.

230 ansatte
Rettsmedisinske fag har om lag 230 ansatte innen de tre hovedvirksomhetsområdene rettstoksikologi, rettsgenetikk og rettspatologi.

Til Klinikk for laboratoriemedisin
Virksomheten vil bli organisert som en egen avdeling i Klinikk for laboratoriemedisin. Den organisatoriske plasseringen er valgt ut fra muligheten til faglig samarbeid og samhandling både innen forskning, utvikling og utdanning/undervisning, samt samarbeid om utvikling på teknologisiden.

Samordning med øvrig virksomhet i klinikken må imidlertid avgrenses ut fra hensynet til at Rettsmedisinske fag har et eget formål rettet mot rettspleien.

Virksomheten i Rettsmedisinske fag vil etter overdragelsen fortsette i samme arealer som de har i dag. Rettsgenetikk og rettspatologi er på Rikshospitalet og i Gaustadalléen 30, mens Rettstoksikologi holder til i Lovisenberggata 6.

Overtakelsen av Rettsmedisinske fag er en fortsettelse av et allerede langvarig faglig samarbeid med flere miljøer i Oslo universitetssykehus.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: