Nytt og bedre verktøy for HMS-runde og -handlingsplan

Mange ledere og verneombud i OUS vil trekke et lettelsens sukk over at eHMS nå erstattes som lederverktøy av en ny modul i allerede kjente Achilles.  

HMS-runden skal gjennomføres årlig i alle verneområder. I 2016 skal runden gjennomføres innen 1. november/uke 44 (utsatt frist). Det nye verktøyet i Achilles er tilgjengelig fra 10. oktober.

­– OUS har de siste årene benyttet verktøyet eHMS til nedtegnelse av HMS-runden og utarbeidelse av handlingsplan, men verktøyet har fått varierende tilbakemelding, sier Jill Jahrmann, leder for Arbeidsmiljøavdelingen.

Ny modul i Achilles
– Nå kan vi endelig presentere en ny modul i den allerede etablerte portalen Achilles, noe vi vet vil gjøre oppgaven enklere for de cirka 600 lederne som skal gjennomføre HMS-runde sammen med verneombud, og oppdatere handlingsplan i løpet av høsten.

Det er mange gode grunner for å bytte til OUS sitt eget verktøy:

  • Ledere og verneombud er kjent med Achilles
  • Tilganger i Achilles følger organisasjonen i OUS, noe som gir bedre oversikt på alle ledernivåer
  • Hele utviklingen foretas med interne midler
  • OUS har direkte og enkel tilgang til tilpasninger og forbedringer av verktøyet etter tilbakemeldinger fra organisasjonen
  • Tiltakene som besluttes i HMS-runden kan følges opp med ansvarlig, frist og evaluering – på samme måte som tiltak etter uønskede hendelser

Behov for opplæring?
Et enkelt brukergrensesnitt og kjennskap til Achilles gjør at det i utgangspunktet ikke skal være behov for spesifikk opplæring for leder og verneombud.

Det er utarbeidet en brukermanual med skjermbilder for de som ønsker å ha noe å støtte seg til, og det settes opp opplæringsmøter der ledere og verneombud kan delta hvis de har behov for dette. Brukermanualen kommer som vedlegg i en informasjons-epost som skal gå til alle ledere og verneombud.

Systematikk og tidsplaner er oppdatert i eHåndboken: Systematisk HMS arbeid i OUS (id 485).

Mange har deltatt i testing
Mange ledere og verneombud i OUS har vært delaktige i utviklingen ved å teste og gi tilbakemeldinger. – Dette har vært uvurderlige innspill, og har bidratt til mange og viktige endringer og justeringer underveis i utviklingen, sier Jahrmann.

Informasjon til ledere og verneombud
En av de nærmeste dagene vil alle ledere i OUS motta en e-post fra egen klinikk, og alle verneombud får tilsvarende e-post fra hovedverneombud, med informasjon om det nye verktøyet. I e-posten vil man finne svar på hva, når, hvordan og hvem. ­­

– En del ledere er allerede i gang med å planlegge HMS-runden, og vi i Arbeidsmiljøavdelingen ber om forståelse for at den nye modulen ikke blir tilgjengelig før 10. oktober 2016, avslutter Jahrmann.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: