Kulturkonsulentene er klare!

Sykehusets første kull kulturkonsulenter hadde sin avsluttende samling 30.09. De er allerede aktive med tiltak i klinikkene og er klare for å ta nye oppdrag. Nytt kull starter opp i november.

Årets kull kulturkonsulenter ved Oslo universitetssykehus
Årets kull kulturkonsulenter. Forfra: Line Blystad, Joy B Fjærtoft, Ramona Braanen, Elisabeth Vatne-Lund, Grethe Wiegels, Milena Jørgensen. Bakerst fra venstre: Eva Ose-Velle, Eva Jaanson, Carita Teien. Ikke på bildet: Jan Thuen, Anne Gro Valla, Tone S Berge, Cecilie Spilsberg, Bergljot Fuhr Lunde, Tom Kempe

– Hvorfor jobbe med kultur?

– Nobelprisvinner May-Britt Moser sier det veldig treffende: «For å levere topp prestasjoner trenger du et topp arbeidsmiljø», og hun er tydelig på hva som er ønsket kultur i deres forskningsmiljø. Organisasjonskultur på sykehus påvirker både kvalitet og pasientsikkerhet, og de ansattes helse og engasjement. Det er stadig mer forskningsbelegg og oppmerksomhet på dette nasjonalt og internasjonalt [1], forteller Joy Buikema Fjærtoft i Arbeidsmiljøavdelingen.

Kulturkonsulentprogrammet er ett av flere sykehusomfattende tiltak med formål å øke kompetanse og oppmerksomhet rundt vår internkultur. Vårens fokus på ytringsklima, trygghet og OUS´ hovedmål om å ha et arbeidsmiljø preget av åpenhet og respekt understreker hvor viktig videre satsning er. Programmet kommer til å inngå som ett av flere tiltak i oppfølgingsplanen etter Fafo-undersøkelsen som er gjennomført i sykehuset.

– Hvordan jobbe med kultur?

Kulturkonsulentene har lært konkrete, engasjerende metoder og verktøy som kan brukes på arbeidsmiljøseminarer, fagdager og personalmøter. Fokus er spesielt på samarbeids- og kommunikasjonskulturen, verdier og normer, samt gode betingelser for å skape «en lærende organisasjon».

Hva med å ta kontakt med en kulturkonsulent?

Når ble det sist satt fokus på organisasjonskulturen hos dere? Kanskje den er bra, men dere ønsker å bygge videre og satse på «Moser-nivå». Eller kanskje dere har noen utfordringer i form av samarbeid, kommunikasjon, innovasjon, trygghet…

Hva med å ta kontakt med en kulturkonsulent, så lager vi en avtale og kommer og snakker med dere. Ta kontakt på e-post, med HR i din klinikk, eller med programansvarlig Joy Buikema Fjærtoft.

Nytt kulturkonsulentprogram

Nytt kull starter opp i november. HR i klinikkene står for rekrutteringen. Frist for påmelding er 17.10.

————————-

[1] Ett eksempel – den store, multimetode NHS-studien av bl a Dixon-Woods og Michael West: Culture and Behavior in the English National Health Service. An overview of lessons from a large multimethod study. 2013 BMJ Quality and Safety

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: