Da møtes vi i kantina!

Etter seks år uten, har Aker sykehus endelig fått kantine igjen. 19. oktober ble åpningen feiret med snorklipping, taler og bløtkake i nye og flotte lokaler. – Det har tatt lang tid å få på plass en ny kantine. Vi håper den vil bli viktig både for pasienter og ansatte, sa Geir Teigstad, direktør for Oslo sykehusservice.  

blomster-kantine-aker
Geir Teigstad (t.h.) delte ut blomster til (prosjektleder Fredrik Smith fra Oslo Byggentreprenør, prosjektleder OUS Arne Waal Karlsen, arkitektene Øystein Midtbø og Ryoko Austigard.

1300 ansatte, pasienter og pårørende har igjen fått en kantine å spise frokost og lunsj, gjennomføre møter, ta en kopp kaffe og kake eller spise en varm middag. Kantinen eller Spiseriet som det heter, har også uteservering. Dette er en etterlengtet nyvinning på Aker helsearena.

Lokalene
Lokalene, som befinner seg rett innenfor hovedinngangen i bygg 11, er luftige og lyse med en fargepalett i rødt, hvitt og grått. Med kunst på veggene fra bla Inger Sitter, fremstår Spiseriet som et sted du har lyst til å sette seg ned og nyte en matbit.

kantinenDet er lagt vekt på dagslysinnslipp for å bedre orientering i de tidligere så mørke korridorene utenfor kantinen. Dette vises gjennom flere vinduer ut mot korridoren. Flere av vinduene er også dekorert med foliering av de gamle orginaltegningene fra byggets opprinnelse i 1922. Dette gir lokalene det ekstra lille!

– Det var Muralarkitektturen som inspirerte oss da vi tegnet kantinen. Muralarkitektturen med bærende tegl og betong ribbedekker, romhøyde på 3.5 m og mye dagslys. Kantina skal være vannposten i «landsbyen» der folk møtes. Vi ønsket å gjenskape byggets verdighet, forteller Øystein Midtbø og Ryoko Austigard kommer fra ØKAW arkitekter AS.

Samarbeidet
Sykehuset har etablert kantinen i samarbeid med Oslo kommune og Sunnas, som alle er samarbeidspartnere i Aker helsearena. Oslo kommune og Sunnas har deltatt i styringsgruppen, mens OUS har også stått for byggingen. Styringsgruppen har bestått av en representant fra alle avdelinger på Aker i tillegg til tillitsvalgte og verneombud.

– For min del har dette vært en fin opplevelse av ett byggeprosjekt, sier Arne Waal Karlsen, prosjektleder fra OUS. Både sykehusets ledelse og avdelingene (brukerne) har vært velvillige når det gjelder smidighet rundt de forstyrrelser vi har skapt, og for muligheten til å komme igjennom med forslag til endringer og løsninger for felles beste.

– Det har vært høyt fokus på tilrettelegging for både demente og HC, og her har de enkelte avdelingene  bidratt med erfaringer og gode forslag. Utover dette har det jo sine utfordringer og bygge om gammel bygningsmasse inne i ett sykehus i drift, og det dukker stadig opp gamle «synder» en må ta på stedet. Her har de utførende vært flinke og kreative i sine løsninger så dette har løst seg fint , sier Arne Waal Karlsen.

Åpningstid
Det er 4service som drifter den nye kantinen og de vil tilby reduserte ansattepriser. Kantinen vil i størst mulig grad servere håndlaget mat med bla supper, salater og varme måltid. 4service drifter også kantinene på Radiumhospitalet.

Åpningstider: Mandag til fredag kl 09.00 – 16.00 Lørdager fra 10.00 – 14.00

Ønsker du å gi tilbakemelding eller lurer på noe? Ta kontakt på mail spiserietaker@4service.no eller telefonnr 458 64 424. Kontaktperson er Tove Heimly.

Husk at møtemat skal bestilles via Gastro catering.

Reklame

En kommentar om “Da møtes vi i kantina!

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: