To uker igjen til splitter nye nettsider

Innspurten er i gang for OUS sine nye internettsider som kommer 1. november. Samtidig stenges de gamle nettsidene. Har du noe som da blir borte?   

Alle sykehusene i Helse Sør-Øst får nye nettsider 1. november. Dermed har alle sykehusene i landet nettsider som er bygd over samme lest, med samme type innhold og samme uttrykk. Gjennom denne nye nasjonale løsningen er det lagt opp til at sykehusene skal dele det som kan deles seg imellom, for eksempel beskrivelser av diagnoser og behandlinger.

Skjermbilde av de nye nettsidene
Informasjon om sykehusets behandlinger får en sentral plass på de nye nettsidene til Oslo universitetssykehus. (Skjermbilde av de nye nettsidene.)

Nå begynner det å haste

Mens informasjon om behandling går i et eget løp, er det utpekt lokale redaktører som har ansvar for å få øvrig informasjon fra avdelingene ut på de nye nettsidene. Disse redaktørene har fått opplæring tidligere i høst og er nå i full gang med å se til at informasjon om avdelinger og seksjoner, hovedsakelig telefonnumre, oppmøtested og annen nyttig informasjon, er på plass til 1. november.

Nå i oktober har det i et par uker vært åpent hus på Søsterhjemmet på Ullevål der avdelingsredaktørene har kunnet arbeide med nettsidene under kyndig veiledning fra prosjektmedarbeiderne.

nettarbeiderne-450
14 dager igjen til nye nettsider skal på lufta. Anne Martha Bekkedal Tvedt (sittende) fra Klinikk psykisk helse og avhengighet får gode råd fra f.v. May Cicilie Voldhaug, Ingvild Utne og Bjørn Tiller i internettprosjektet.

– Vi ser at enkelte ikke helt har fått med seg dette oppdraget, og nå begynner det altså å haste, både for avdelinger, klinikker og staber sier Ingvild Utne. – 1. november er det de nye nettsidene publikum kommer til, og det vil være leit om enkelte avdelinger eller staber ikke er på plass med nyttig og oppdatert informasjon til da.

– Har du ikke kommet i gang enda, ta kontakt så snart som mulig, oppfordrer hun.

Omfattende dugnad for pasientinformasjon

– Oslo universitetssykehus har hatt svært innholdsrike nettsider. Gjennom mange år er det arbeidet godt med å lage mye god pasientinformasjon fra sykehuset, forteller nettredaktør og prosjektleder Ingvild Utne.

For å forberede overgangen til nye nettsider, har mange av sykehusets fagfolk de siste månedene deltatt i arbeidet med å skaffe oversikt over den pasientinformasjonen som finnes på dagens nettsider og/eller i ehåndboka, og vurdere denne opp mot det som eventuelt er utarbeidet av andre sykehus. Dette arbeidet er organisert gjennom pasientinformasjonskoordinatorene i klinikkene.

Basert på denne kartleggingen legger nå kontaktpersoner i Kommunikasjonsstaben ut den pasientinformasjonen avdelingene ønsker å få ut på de nye nettsidene.


Kontaktinformasjon:

Ingvild Utne: ingvild.utne@ous-hf.no

Bjørn Tiller: bjorn.tiller@ous-hf.no

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: