Ei uke til nye nettsider – har du kontroll på sidene dine?

Ei uke før OUS lanserer nye nettsider 1. november er over 350 tekster om sykehusets behandlinger og undersøkelser på plass, og antallet øker dag for dag. Fortsatt er det noen enheter som ikke har fått innholdet sitt over på nye nettsider. Er din enhet blant disse?  

nye-nettsider-450
Informasjon om sykehusets behandlinger får en sentral plass på de nye nettsidene til Oslo universitetssykehus. (Skjermbilde av de nye nettsidene.)

– Med over 350 pasientinformasjonstekster har Oslo universitetssykehus allerede passert Helse Bergen som gikk på lufta med nye nettsider tidligere i høst, forteller prosjektleder Ingvild Utne.

Når alle sykehusene i Helse Sør-Øst får nye nettsider 1. november, har alle landets sykehus nettsider som er bygd over samme lest, med samme type innhold og samme uttrykk. Gjennom denne nye nasjonale løsningen er det lagt opp til at sykehusene skal dele det som kan deles seg imellom, for eksempel beskrivelser av diagnoser og behandlinger.

En del avdelinger og seksjoner mangler
– Ei uke før lansering er det fortsatt en del avdelinger, seksjoner og staber som ikke er på plass på de nye nettsidene. Nå haster det virkelig, sier Utne. – 1. november er det de nye nettsidene publikum kommer til, og det er leit om enkelte avdelinger eller staber ikke er på plass med nyttig og oppdatert informasjon til da.

Avhengig av lokale redaktører
Prosjektgruppa i Kommunikasjonsstaben har fullt trøkk på å få ut godkjente tekster om behandlinger og undersøkelser fra avdelingene. – For å komme i mål med den øvrige informasjonen, for eksempel om avdelinger, ekspedisjoner, oppmøtesteder og annen kontaktinformasjon, er vi avhengige av at også de siste lokale redaktørene kommer på banen, sier Utne.

Mindre innhold på de nye nettsidene
De nye nettsidene skal ha mindre, men mer oversiktlig, innhold enn de gamle nettsidene. Det betyr at det nå også ryddes opp slik at ikke all informasjonen på de gamle nettsidene blir med over til de nye. Enkelte av de gamle sidene passer heller ikke inn i det pasient- og pårørenderettede konseptet for de nye nettsidene, og må derfor finne seg et annet sted å bo.

De gamle sidene stenges 1. november
– Det er viktig at du som har hatt et ansvar for sider på dagens internettsider, vet hva som skjer med dine nettsider 1. november, slik at du ikke blir overrasket over at sidene er borte når de nye nettsidene kommer på lufta. Er du usikker, ta kontakt, oppfordrer Utne.


Kontaktinformasjon:

Spørsmål om avdelinger/seksjoner: Bjørn Tiller: bjorn.tiller@ous-hf.no
Spørsmål om kompetansetjenester: May Cicilie Voldhaug: mayvol@ous-hf.no
Andre spørsmål: Ingvild Utne: ingvild.utne@ous-hf.no

Du finner mer informasjon om arbeidet med de nye nettsidene på sykehusets intranettsider.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: