Store summer til kreftforskning – med langsiktig perspektiv

77 millioner kroner til kreftforskning de neste fire årene! Det var budskapet til generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, da hun tirsdag ettermiddag besøkte Institutt for kreftforskning ved OUS Radiumhospitalet.

ryel-olweus-saeter
F.v.: Johanna Olweus, Gunnar Sæter og Anne Lise Ryel.

Mye penger – fra frivillige givere

– Jeg er både stolt og takknemlig for at Kreftforeningen har bevilget så store beløp til forskningen vår, sier professor og leder av seksjon for kreftimmunologi, Johanna Olweus. Hennes fire forskergrupper vil alene motta nærmere 28 millioner kroner. – Dette gir oss store muligheter i årene fremover, sier den lykkelige forskningslederen, som også har en fot innenfor Universitetet i Oslo gjennom sin rolle som leder for K.G. Jebsen – Senter for immunterapi mot kreft.

– At dette faktisk er midler fra frivillige givere gjør oss kanskje ekstra ydmyke på en dag som denne, bekjenner Olweus.

Med på mottagelsen var også en tilfreds leder for Institutt for kreftforskning, Gunnar Sæter. Han er avdelingsleder for mange av forskerne som i dag har fått sikret sitt arbeid i flere år fremover.

– Det som er spesielt gledelig er at Kreftforeningen i år tildeler midler til noen nøye utvalgte, større prosjekter med en mer langsiktig finansiering, sier Sæter, og begrunner: – For selv om det innen feltet immunterapi har vært en revolusjon de siste årene har vi fortsatt på ingen måte nådd potensialet som ligger i denne behandlingsformen. Det vil vi nå få god anledning til å forske videre på!

Vi takker Kreftforeningen for viktige forskningsmidler – og gratulerer våre dyktige forskere som har oppnådd verdifull økonomisk støtte for fire år fremover!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: