Atar og Kjeldsen blant verdens mest siterte forskere

atar-kjeldsen

Professorene og kardiologene Dan Atar (t.v) og Sverre E. Kjeldsen ved UiO og Medisinsk klinikk ved OUS er to av 12 norske forskere på en internasjonal liste over de mest innflytelsesrike forskerne i verden.   

Analysebyrået Thomson Reuters har gitt ut en internasjonal oversikt over topp en prosent forskere med gjennomslagskraft innen sitt fagfelt. Listen er utarbeidet på bakgrunn av blant annet antall publiserte artikler de siste ti årene, siteringer og hvor artiklene er publisert.

Både Kjeldsen og Atar representerer kardiologifaget og har holdt høy vitenskapelig produksjon over flere år. Sverre Kjeldsen er seksjonsoverlege ved Hjertemedisinsk avdeling og Dan Atar er forskningsleder ved Medisinsk klinikk. Begge er professor II ved Universitetet i Oslo.

Resultat av hardt arbeid gjennom mange år

Kjeldsen har i hele sitt akademiske liv forsket på hypertensjon (høyt blodtrykk) og hypertensiv hjertesykdom. Posisjonen som en av de mest siterte forskerne i verden tilskriver han langvarig hardt forskningsarbeid gjennom 40 år. Han har i størrelsesorden 600 artikler publisert om høyt blodtrykk, hvorav temmelig mange i høyt indekserte tidsskrifter. Kjeldsen var også med på Thomson Reuters forrige oversikt over høyt siterte forskere som kom ut i 2014.

Dan Atar har i mange år forsket på hjerteinfarkt og hvordan man kan stille diagnosen basert på blodprøver. De siste årene har han også engasjert seg i en type hjertesykdom som rammer flere og flere pasienter i dagens Norge: atrieflimmer, også kallet «hjerteflimmer».

– Disse temaene er viktige da de rammer utrolig mange pasienter. Hjertekarsykdommer er fortsatt dødsårsak nr. 1 i Norge, sier Atar.

Store framskritt innen kardiologifaget

– Kardiologifaget har utviklet seg med ny kunnskap og teknologi og har brakt store framskritt. Det kan være en av forklaringene for hyppig sitering. I tillegg må man huske at det er mange folks hardt arbeid gjennom mange år som gir seg utslag i høy siteringsgrad, sier Atar, som vil takke det uovertrufne kollegiale miljøet på UiO og OUS for at forskningen blir så mye verdsatt i verden.


>> Se 2016-oversikten over de mest siterte forskerne på nettsidene til Thomson Reuters.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: