Dr. Ragnar Mørks legats pris til Therese Sørlie

Therese Sørlie ved Seksjon for kreftgenetikk er tildelt årets pris fra Dr. Ragnar Mørks legat for sin forskning på molekylære endringer i brystkreftsvulster.  

r-mork-2016-1-450
Therese Sørlie ved Seksjon for kreftgenetikk er tildelt årets pris fra Dr. Ragnar Mørks legat. Prisen ble delt ut av Harald Stenmark fra styret for Mørks legat. (Foto: Daniel Nebdal)

Sørlie får prisen for sin forskning på molekylære endringer i brystkreftsvulster, og hvordan disse endringene kan sammenstilles til å fastslå hvilken type brystkreft pasienten har. Dette har betydning for hvilken behandling pasienten bør få.

Pionér på genkartlegging

Allerede i doktorgradsarbeidet sitt på slutten av 90-tallet var hun en pionér på genkartlegging av svulster, noe som resulterte i en ny måte å klassifisere brystkreft på (publisert i Nature i 2000). Arbeidet hennes ble i fjor i en artikkel i Nature Overlook trukket fram som en av de store oppdagelsene innen fagfeltet.

Sørlie har gjennom årene publisert en rekke artikler. Forskningen hennes kan nå få konsekvenser for behandling av brystkreft, gjennom at molekylær profilering av tidlig oppdagede svulster legger til rette for individuell behandling. Hun har siden 2012 ledet sin egen forskningsgruppe ved Radiumhospitalet, og er «co-PI» på et OUS-basert prosjekt som skal sette denne kunnskapen ut i klinisk praksis.

Dr. Ragnar Mørks legat

Avdøde Torleif Mørk testamenterte sin formue til opprettelse av et legat i hans fars, dr. Ragnar Mørks, navn. Legatet skal fremme kreftforskningen på Radiumhospitalet. Som en del av støtten har legatstyret bestemt å dele ut en årlig pris til en forsker som har oppnådd viktige resultater i sin forskning. Årets utdeling er den 16. i rekken.

Prisen ble delt ut fredag i Forskningsbygget på Radiumhospitalet.

 

>> Se også ous-research.no: Ragnar Mørk legacy prize 2016 to Therese Sørlie

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: