OUS forbedrer driften mot 2020

Sykehuset rigges for fremtiden – hva innebærer dette?  

Oslo universitetssykehus har i årene frem mot 2020 behov for omfattende investeringer i bygninger, medisinskteknisk utstyr og IKT. Investeringer som er nødvendige for å få sykehuset til å fungere som en godt organisert enhet og for at foretaket skal kunne gi god og fremtidsrettet pasientbehandling, ha en fortsatt ledende rolle i medisinsk utvikling, møte pålegg fra myndighetene, samt sikre ansatte gode og trygge arbeidsvilkår.

For å oppnå dette er det nødvendig at sykehuset klarer å finansiere/betale for nødvendige investeringer. Dette må realiseres ved forbedring og endringer i driften av sykehuset, reduserte kostnader, økte inntekter eller en kombinasjon av dette.

Det etableres prosjekter innen fem områder:

  1. Gjennomgang av de viktigste arbeidsprosessene
  2. Gjennomgang av områder og kostnader med sikte på kostnadsreduksjon. Herunder også tiltak innen bemanningskostnader og ressursbruk
  3. Realisere gevinster av store IKT-satsninger
  4. Bedre organisasjon, ledelse og styring i OUS
  5. Sikre at sykehuset får korrekte inntekter i tråd med gjeldende finansieringsregime med inntektsmodellene (somatikk, PHV, Rus, Pensjon, Kapital) og aktivitetsbaserte inntekter.

Tillitsvalgte Svein Erik Urstrømmen, Aasmund Magnus Bredeli og Bjørn Wølstad-Knudsen har kommet med følgende uttalelse til forbedring av drift-initiativet:

– Tillitsvalgtes deltakelse i prosjektet ivaretar medvirkningen på vegne av de ansatte. Vi er opptatt av god sykehusdrift, som legger til rette for gode arbeidsvilkår for alle ansatte i sykehuset, og som gir god kvalitet og forsvarlighet i pasientbehandlingen.

Bredt sammensatt styringsgruppe
Det er etablert en styringsgruppe som forsøker å velge prosjekter som har et godt økonomisk potensial og god sannsynlighet for å lykkes. Prosjekter som forventes å ha en effekt allerede i 2017 blir prioritert i første omgang. Prosjektene erstatter ikke det arbeidet som gjøres med budsjettering, drift og forbedring i klinikkene, men inkluderer forhold som ofte går på tvers av sykehusets klinikker. Som Lars Eikvar uttrykte det i et klinikkledermøte «man kan se på dette som sykehusets felles tiltaksliste». Styringsgruppen består av administrerende direktør, viseadministrerende direktører, HR-direktør, tre tillitsvalgte, verneombud, to klinikkledere, to avdelingsledere og brukerrepresentant.

– Jeg har forståelse for at mange ikke har økonomi som øverste prioritet i arbeidshverdagen, men det er viktig for sykehuset at vi klarer å gjennomføre en positiv økonomisk utvikling i årene som kommer slik at vi blant annet kan investere i viktig medisinteknisk utstyr. På den måten kan vi levere et enda bedre tilbud til våre pasienter, sier administrerende direktør Bjørn Erikstein.

Mer informasjon:
Ansatte kan finne oppdatert oversikt over etablerte prosjekter på intranettet til sykehuset.

Spørsmål eller innspill kan rettes til: forbedringer@ous-hf.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: