Det er hvordan man gjør det som betyr noe

I fire uker har Marième Diop-Sene og Yohannes Debebe hospitert ved nevrologisk avdeling både på Ullevål og Rikshospitalet, SSE og på Sunnaas. Hospiteringsoppholdet er en del av World Federation of Neurology sitt Department Program som er et initiativ for å styrke nevrologien i Afrika. Norge er det 3. landet som deltar i ordningen. Gjestene reiser hjem full av inntrykk, ny lærdom, nye impulser og ikke minst med et utrolig godt inntrykk av de ansatte ved OUS og Sunnaas som de har møtt.

– Dere har flott utstyr og mye ny teknologi, men det alene er ikke nok. Det er ikke hva du gjør, men hvordan. Hvis man ikke gjør det med hjertet så nytter det ikke. Dere gjør det med hjertet, sier Marième.

Stor åpenhet
De to nevrologene fra Senegal er positivt overrasket over den åpenheten de har møtt når de har gått rundt i avdelingen og på sykehuset.

– Alle har vært veldig åpne mot oss i diskusjoner, de har svart fort på mail og telefon, og alle har snakket engelsk i de møtene vi har vært med på. Jeg har lært så mye i disse fire ukene og i tillegg har jeg fått mye inspirasjon, sier Yohannes.

Marième har vært ett år i Frankrike tidligere, der ble hun ikke engang invitert inn i kaffepausene, forteller hun. Yohannes har vært i Tyskland og forteller hvordan han opplevde at de han møtte holdt all kunnskapen tett til brystet.

Fra besøket ved Oslo universitetssykehus tar begge med seg mye ny og nyttig kunnskap. Noen tiltak vil de iverksette med en gang, som blant organisering av møter, og tolkning av EEG samt forskjellige tekniker innen elektrofysiologi. Andre ting vil de jobbe med på sikt. Og ikke minst ønsker de å dele den nye kunnskapen med kollegaene hjemme.

Mye for første gang
Det er ikke bare i sykehuset de to har opplevd og lært mye nytt. De har opplevd mye for første gang i løpet av det fire uker lange oppholdet i kalde nord. De har sett snø, de har falt på isen, de har vært i Holmenkollen, i Frognerparken, og de har vært invitert hjem til flere av de ansatte og der smakt mye norsk mat.

– Første gangen jeg fikk snø i ansiktet trodde jeg det var støv og forsøkte børste det bort sier, Marième.  Da jeg falt på isen kom det mennesker bort og ville hjelpe med en gang, dere er et åpent folkeslag, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: