Portørenes dag torsdag 26. januar

– Torsdag 26. januar markerer Oslo universitetssykehus Portørenes dag! – Jeg er stolt av det jeg gjør hver dag, sier portør Kjell Tinus Evenhof, jobben er fysisk, men også psykisk krevende. På Oslo universitetssykehus jobber det ca 110 portører.

kjell-600px

Kjell Tinus Evenhof (bildet over) ble portør for ti år siden mens han prøvde å finne ut av hva han skulle videre. Men han sluttet aldri. Noe han aldri har angret på.

– Jobben som portør har alt som er tiltalende for meg. Jeg får dyrket min interesse for medisin som fag, og ikke minst er det det mest sosiale yrket på et sykehus. Nærkontakt med pasienter og andre ansatte som fyller dagene med humor, glede, sorg og empati. Vi er også en viktig del av et mye større maskineri. Jeg kan være stolt av det jeg gjør hver dag. Noe av de viktigeste for meg er at vi har en god ledelse som sørger for at vi kan fungere som vi gjør. Vi er, for det meste, et godt team med målrettede personer som vet nøyaktig hva og hvordan vi skal utføre oppgavene våre, og oppgavene vi har er mange og varierte. Ingen dager er like, og det gjør det like morsomt å komme på jobb hver dag. Den eneste ulempen vi egentlig har er gammelt utstyr og gamle bygninger, avslutter han med et smil før han må løpe.

svein-600-px

Svein Aassve Myhre (bildet over) er tillitsvalgt i Fagforbundet og tidligere verneombud.

– Jeg ble også portør litt tilfeldig. Jeg skulle bare jobbe her en sommer og ta noen ekstravakter, men nå har det gått  12 år. Jeg synes dagene på jobb er spennende og møter mennesker i mange forskjellige situasjoner, alt fra nybakte foreldre til gamle som har hatt et langt liv som er på siste kapitel. Nå får vi også fagbrev noe som jeg håper kan være med å utvikle oss som en yrkesgruppe. Jeg vil anbefale andre å bli portør, spesielt hvis man senere har tenkt å jobbe innen helse, sier Myhre.

Som portør må du like å arbeide med mennesker og være i generelt god fysisk form fordi jobben innebærer mye gåing og tunge løft. Portørene har fått et stadig større ansvar og mer omfattende arbeidsoppgaver enn tidligere.  Det kreves i dag ingen formell utdanning for å jobbe som portør, men det anbefales å ta fagbrev for portører. Utdanning til fagarbeider er et yrkesfaglig løp i videregående opplæring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: