NM-sølv til ernæringskokk-lærlinger ved Rikshospitalet

nm4
Abdullah Al Majid og Marcus Westergaard i aksjon under NM.

NM-sølvet gikk til Abdullah Al Majid og Marcus Westergaard, begge lærlinger ved hovedkjøkkenet på Rikshospitalet. – Jeg er stolt over lærlingene og takknemlig for god hjelp og støtte som lærlingene har fått fra sine kollegaer, sier seksjonsleder Annlaug Tryti. 

Tekst: Kirsti Tangen Fosser
Foto: Ida Katrine Harper

Under SMAK 2017 ble det for første gang arrangert Norgesmesterskap for ernærings-kokkelærlinger.

SMAK 2017 er Nordens ledende møteplass for matbransjen innen nettverksbygging, handel og verdiskaping. Messen samler hele bransjen fra lokalprodusert til verdenskjente merkevareleverandører.

Oslo universitetssykehus stilte i NM-konkurransen med lærlingene Abdullah Al Majid og Marcus Westergaard fra hovedkjøkkenet på Rikshospitalet. De har begge lærlingkontrakt i institusjonskokkfaget, og arbeider daglig med den krevende oppgaven det er å tilberede næringsrik og velsmakende mat til sykehusets pasienter.

Kravene til NM-oppgaven

NM-oppgaven bestod i å komponere og tilberede en meny til 8 personer på under 1300 kcal, og til en totalpris på under 70 kr.

nm5
Varm vegetarrett bestående av rundstykke med posjert egg, spinat, hollandaisesaus og stekte cherrytomater.

Til lunsj skulle det tilberedes en varm vegetarrett med bakverk hvor Tine snøfrisk inngikk. Til middagen skulle lagene servere en rett bestående av svinekam med valgfri tilberedning og tilbehør. Desserten var valgfri, men Kesam skulle inngå.

– Det var en en krevende oppgave, men vi øvde i flere uker og fikk god støtte og veiledning fra våre kollegaer på hovedkjøkkenet. Dette gjorde at vi klarte å hevde oss i konkurransen, forteller en stolt Abdullah Al Majid.

Stiller lag ved neste NM

Mari Øyvåg fra Politiskolen og Cris Andy Nguyen fra SpirOslo stakk av med seieren i år. Men lærlingene fra OUS har allerede bestemt seg for at de skal vinne neste gang. – Konkurransen ga mersmak og vi ser at vi lærer mye i en slik prosess. I tillegg var det spennende å delta, sier Marcus Westergaard.

– Dette er vi veldig godt fornøyd med, sier en smilende Vidar Arnesen, leder for Kjøkken, kantiner og matverter ved OUS. Alle lagene i konkurransen holdt et høyt nivå og dette er svært gledelig å se. Ernæringskokker ved institusjoner gjør en veldig viktig oppgave, og slike konkurranse er med på å vise frem faget og gjøre det attraktivt for unge å søke seg til yrket. Det at vi har fagpersoner innenfor andre matfaglige retninger, er også en styrke for våre lærlinger.

– Vi stiller selvfølgelig lag ved neste anledning, avslutter Vidar Arnesen.

nm2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: