Tilbyr videreutdanning i smertebehandling

– Alle deler av helsetjenesten har behov for mer kompetanse om smerte, sier Tone Marte Ljoså ved Regional kompetansetjeneste for smerte ved OUS, som i samarbeid med Høgskolen i Sørøst-Norge står bak en tverrprofesjonell videreutdanning i smerte.   

Studiet starter opp med et nytt kull høsten 2017, med søknadsfrist 15. april.

– Utdanningen er relevant for flere yrkesgrupper. Den tar for seg hele spekteret av smertetilstander, og tar også for seg de som krever en tverrprofesjonell tilnærming, sier Ljoså. – Utdanningen vil derfor være relevant for mange i sykehuset.

Utdanningen retter seg mot både leger, psykologer, sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, vernepleiere og tannleger i spesialisthelsetjeneste, kommunehelsetjeneste eller privatpraksis.

smerteutdanning
Regionalt kompetansesenter for smerte er klar for et nytt kull på den tverrprofesjonelle videreutdanningen i smerte. Fra venstre Henrik B. Jacobsen (psykolog og foreleser), Lars-Petter Granan (smertelege og emneansvarlig), Tone Marte Ljoså (smertesykepleier og emneansvarlig) og Audun Stubhaug (leder for ReKS). Psykolog og foreleser Silje Reme var dessverre ikke tilstede da bildet ble tatt.

Innhold i utdanningen
Videreutdanningen har fokus på akutte, postoperative, langvarig ikke-maligne og kreftrelaterte smertetilstander hos pasienter i alle aldersgrupper. Formålet med studiet er at deltakerne oppnår fordypet kompetanse i å kartlegge, vurdere og diagnostisere pasientens smerte, identifisere underliggende faktorer som forårsaker eller vedlikeholder smertetilstanden, samt utføre smertebehandling innenfor sitt fagområde. Samtidig vektlegges det at deltakerne oppnår kunnskap om og forståelse for tverrprofesjonelt samarbeid rundt smertebehandling.

Les mer om utdanningen på nettsidene til Høgskolen i Sørøst-Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: