Arbeidsmiljøprisen 2017 – har du en kandidat?

Arbeidsmiljøuka arrangeres 29. mai– 2. juni, og her vil også Arbeidsmiljøprisen deles ut. – Har du en kandidat som fortjener å vinne prisen?, spør hovedvernombud Per Oddvar Synnes.

Fjorårets prisvinner var Segundo Lopez som har snart vært å se i gangene på Aker i 20 år. Han kom fra Chile til Norge som trettiåring og har fagutdannelse som både murer og gipsmaker. Han vant prisen for sitt initiativ til å arrangerer et kvarters gymnastikk fire ganger i uka for medarbeidere i Oslo sykehusservice på Aker.

Arbeidsmiljøprisen:

– Hensikten med prisen er å gi inspirasjon til å fremme positive prosesser og tiltak på vei mot et best mulig arbeidsmiljø ved Oslo universitetssykehus, sier Per Oddvar Synnes, hovedvernombud ved OUS.

Arbeidsmiljøutvalget (AMU) beslutter prisvinneren, og prisen deles ut av administrerende direktør under årets arbeidsmiljøuke.

– Prisen er på 50 000,- kroner samt et diplom og tildeles enkeltpersoner eller grupper ved sykehuset etter forslag fra ansatte. Prisen skal brukes til arbeidsmiljørettede tiltak som kommer hele enheter til gode, sier administrerende direktør Bjørn Erikstein.

Statutter for arbeidsmiljøprisen

Minst ett av kriteriene må innfris:

  • tiltak som fremmer et trygt arbeidsmiljø, preget av åpenhet og respekt
  • tiltak som bidrar til økt motivasjon og engasjement
  • tiltak som fremmer samarbeid og medvirkning
  • tiltak som bidrar mot å nå IA-målene innen sykefravær, inkludering av personer med nedsatt funksjonsevne eller seniorpolitikk
  • særdeles godt gjennomførte omstillingsprosesser
  • godt systematisk HMS-arbeid
  • har som enkeltindivid bidratt utover forventninger innen arbeidsmiljø eller HMS-området

Forslag på kandidater

Alle ansatte kan fremme forslag til kandidater til arbeidsmiljøprisen. Forslagene stiles til Hovedverneombudene Per Oddvar Synnes og Bergljot Fuhr Lunde. Forslagene skal være skriftlige med beskrivelse av hva kandidaten har bidratt med av tiltak rettet mot arbeidsmiljø, og hvorfor kandidaten bør få prisen.

Frist for å melde inn kandidater er 5.april

Arbeidsmiljøuka

Arbeidsmiljøuka startet som «Verneombudsdag» men er nå et samarbeid med Arbeidsmiljøavdelingen, HR og Seksjon for pasientsikkerhet.

Det vil skje mye i løpet av Arbeidsmiljøuka, og gå ikke glipp av foredraget med Michel West 30. mai. Han skal snakke om sammenhengen mellom arbeidsmiljø og pasientsikkerhet. Ingen påmelding!

Om Michael West
West er en internasjonalt anerkjent forsker og rådgiver for National Health Service, Storbritannia. Han har klart å påvise sammenheng mellom «myke» faktorer som godt teamsamarbeid og kultur, ledelse og god personalforvaltning, og «harde» resultater som pasientdødelighet. Dette arbeidet er senere utvidet til å vise sammenhenger også med pasienttilfredshet, sykefravær, økonomiske resultater, kvalitet i pasientbehandlingen og feilrater. West har vært aktiv i formidlingen av sitt arbeid og har påvirket policy og praksis i helsevesenet i UK og andre steder.

West er Professor i Arbeids- og organisasjonspsykologi, Lancaster University, og Professor emeritus, Aston University. Han er også leder for «Thought Leadership» ved den uavhengige tenketanken for helsevesenet i England, The King’s Fund. Michael West har publisert over 20 bøker og 200 vitenskapelige artikler, i tillegg til praktiske rapporter og hefter. Hans mest kjente bok om team er oversatt til 12 språk.

Program for uka er under utarbeidelse, her er foreløpig program:

Mandag 29.5

Verneombudssamling: halvdagssamling for alle verneombud og AMU-medlemmer i OUS. Informasjonsplakat kommer.

Tirsdag 30.5

Michael West: om sammenhengen mellom arbeidsmiljø og pasientsikkerhet i ledermøtet til Bjørn Erikstein, samt foredrag som er åpent for alle. Plakat er sendt ut.

Onsdag 31.5

«Aktivitetsdag»: Tilbud om fysisk aktivitet ved fjorårets arbeidsmiljøprisvinner Segundo Lopez og bedriftsfysioterapeutene. Tilbud om å kunne bestille forflytningsveiledere til sengeposter og andre interesserte.

Torsdag 1.6

Stands på sykehusene: vernetjenesten og ulike arbeidsmiljø- og pasientsikkerhetsaktører

Fredag 2.6

Arbeidsmiljø og pasientsikkerhet som tema på fredagsmøtene (morgenmøtene). Utdeling av arbeidsmiljøprisen 2017. Informasjonsplakat kommer.

Hele uka og uken før: Quiz på intranett m/premier.

Mer informasjon kommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: