OUS-styret orientert om konseptfase Regional sikkerhetsavdeling (RSA)

Styret ved OUS ble 22. mars orientert om fremdriften i de ulike konseptfasene, blant dem er planene for etablering av Regional sikkerhetsavdeling.

Det er tidligere vurdert flere tomtealternativer, men man planlegger nå å etablere RSA på Ila i Bærum. Det har vært en god prosess med Bærum kommune, Statsbygg og Kriminalomsorgen.

Høysikkerhetsplasser
Oslo universitetssykehus har sendt forespørsel til Helse Sør-Øst om eventuell etablering av høysikkerhetsplasser som del av tiltaket. Helse Sør-Øst følger opp saken videre.

Trinnvis utbygging
Det er forutsatt at det planlegges med mulighet for trinnvis utbygging. Fagmiljøet ved Oslo universitetssykehus ønsker full utbygging på Ila med en gang for å sikre faglige og driftsmessige effekter.

Ved en trinnvis utbygging vil første trinn være Regional sikkerhetsavdeling, eventuelt med høysikkerhetsplasser, og et regionalt kompetansesenter.

Andre byggetrinn vil da være Avdeling for psykisk utviklingshemming og autisme og Lokal sikkerhetsavdeling. Det er da mulig å vurdere lokalisering på Ila eller sammen med akuttpsykiatri som planlegges på Aker.

Bruker- og ansattmedvirkning
Det har vært mange medvirkningsmøter og det arbeides med utformingen av bygget. Rådgivere og kvalitetsikrere deltar på møtene. Det arbeides med å få frem en analyse av økonomisk bærekraft, som blant annet inkluderer bemanning og driftsutgifter i nytt bygg.

Regional sikkerhetsavdeling – oversikt over alternativer som skal utredes:

RSA alternativ jpg

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: