Utvidet bistand ved organisasjonsendringer

– Organisasjonsendringer ved sykehuset er mye mer omfattende enn å flytte bokser i et organisasjonskart, sier Hanne Grøndalen. Hun leder den nyopprettede seksjonen Organisasjonsforvaltning.

Komplekst fagområde
Innføringen av DIPS og avhengigheter mellom administrativ og klinisk organisasjonsstruktur har endret premissene for arbeidet med organisasjonsendringer. For å ha ekstra fokus på dette fagfeltet har Oslo Sykehusservice opprettet seksjonen Organisasjonsforvaltning under Avdeling for personalforvaltning.

organisasjonsforvaltning
Seksjonsleder Hanne Grøndalen og rådgiver Nikolai Mørck.

Ta kontakt tidlig
Seksjonen består av to personer, seksjonsleder Hanne Grøndalen og rådgiver Nikolai Mørck. Deres hovedansvar er å utføre leder- og organisasjonsendringer i alle systemer og koordinere leveransene med aktuelle samarbeidspartnere. «Vi er her for å bistå klinikkene når de ønsker en organisatorisk endring, både når det gjelder de mindre og større», sier Hanne Grøndalen. Hun understreker at det er viktig at de blir kontaktet så tidlig som mulig ved endringer av større omfang.

Integrert løsning
Hanne Grøndalen forteller at før innføringen av Forvaltningsløsningen ble en organisasjonsendring utført av forskjellige systemforvaltere for det enkelte system. Dette førte til en differanse i organisasjonsdataene. Forvaltningsløsningen ble derfor innført med hensikt å være master for organisasjons- og fullmaktsdata. Det innebærer at endringer først utføres i forvaltningsløsningen for deretter enten manuelt eller ved hjelp av integrasjon mates ut til de øvrige systemene.

Pionerarbeid
Ingen andre helseforetak har en tilsvarende løsning for forvaltning av organisasjons- og fullmaktsdata. OUS er først ute. – Det gir mange muligheter til å forme løsningen slik vi selv vil, men også noen utfordringer. Ingen har gått veien for oss. Vi jobber derfor nå med å få på plass felles retningslinjer for hele sykehuset, sier Hanne Grøndalen.

Innspill og tilbakemeldinger
Arbeidsområder og fremgangsmåter er beskrevet på Organisasjonsforvaltnings hjemmeside på intranettet. Ta gjerne kontakt på organisasjonsforvaltning@ous-hf.no hvis du har innspill eller noe fremstår uklart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: