Rekruttering til helseteam til innsats ved kriser i utlandet

Prehospital klinikk har ansvar for å organisere beredskapsteam fra Helse Sør-Øst som kan rykke ut for å bistå ved større hendelser i utlandet. Kan du tenke deg å delta i denne beredskapsordningen?  

De regionale helseforetakene skal ha beredskap for å etablere helseteam til å bistå nordmenn som rammes av store uforutsette hendelser i utlandet på anmodning fra Helsedirektoratet.

Hvert team skal bestå av 6-10 medlemmer og skal være reiseklare innen 24 timer. Antallet medlemmer og faglig sammensetning av teamet avklares i samråd mellom Helsedirektoratet og aktuelle RHF/HF i hvert enkelt tilfelle, avhengig av oppdragets art, behov for kompetanse og ressurser og tilgjengelighet. For å sikre at hvert RHF til enhver tid kan sende ut helseteam skal det etableres en pool av personell som er forhåndsklarert for oppgaven og ferdig vaksinert.

I Helse Sør-Øst er ansvaret for denne beredskapen tillagt OUS og organiseres av Luftambulanseavdelingen/Prehospital klinikk. Personellpoolen i OUS skal bestå av 100-120 personer for å forutsigbart kunne sette opp inntil 4 team. Deltakelse i poolen innebærer ikke rett eller plikt til deltakelse i de oppdrag som helseforetaket tildeles av Helsedirektoratet og ordningen innebærer heller ikke noen særskilt godtgjørelse for å delta i beredskapen.

Utenlandsoppdrag av denne typen kan være belastende og stiller krav til deltakernes helse, fysikk, samarbeidsevner og robusthet i tillegg til kompetanse innenfor den enkeltes fagområde. Minste alder for deltakelse er satt til 25 år, plettfri vandel er en forutsetning. Seleksjonsprosessen og nærmere beskrivelse av bakgrunnen for ordningen finnes i vedlagte PDF-filer:

 

Ansatte i OUS som ønsker å delta i beredskapsordningen bes fylle ut elektronisk søknad innen søndag 7. mai:

https://no.surveymonkey.com/r/6PBCQZR

Kontaktperson:
Overlege Gunnar Farstad
Luftambulanseavdelingen
Prehospital klinikk, OUS
Mob. 95251031
gunnar.farstad@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: