Første veilederkurs for den nye LIS-ordningen

Den nye modellen for spesialistutdanningen for leger starter opp høsten 2017. 26. april var 25 LIS-veiledere fra Oslo universitetssykehus, Ahus, Vestre Viken og Sunnaas sykehus samlet til det første veilederkurset for den nye LIS-ordningen.

IMG_1557-800
Ingvild Skinstad Fossum ved Regionalt utdanningssenter ledet samlingen for LIS-veilederne.

Dermed er kursopplegget for de som skal ta i mot de første LIS-legene under den nye ordningen høsten 2017 i gang.

Dette er også den aller første samlingen i regi av Regionalt utdanningssenter som er etablert ved Oslo universitetssykehus for å koordinere arbeidet med den nye spesialistutdanningen i Helse Sør-Øst.

– På denne første samlingen er det fokus på nye krav i henhold til spesialistforskriften, veiledernes rolle og oppgaver når det gjelder individuell veiledning, forteller Ingvild Skinstad Fossum ved Regionalt utdanningssenter.

Store krav til veilederrollen

LIS-utdanningen vil i større grad enn tidligere ivareta definerte læringsmål og læringsaktiviteter. Kravene til dokumentasjon er også blitt større i den nye utdanningsordningen. Samtidig skal god læring ivaretas «gjennom fremming og understøtting av kunnskap, praksis, refleksjon, faglig vekst og økt trygghet i legerollen».

Dette stiller store krav til veilederrollen, og veilederopplæring er derfor gjort obligatorisk for alle som skal veilede LIS-leger i den nye utdanningsmodellen.

Veilederkursene går over to dagssamlinger, der den første er nå på våren, mens samling to kommer til høsten etter at de har hatt sitt første møte med de nye LISene.

Kursene som holdes i Oslo er åpne for alle sykehusene i Helse Sør Øst, mens det i tillegg er egne samlinger på Sørlandet, i Telemark/Vestfold, Østfold og Innlandet.

> Kurspåmelding via Læringsportalen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: