Konseptfaser OUS: konklusjonene snart klare

Det nærmer seg avslutning for konseptfasene for nytt klinikkbygg på Radiumhospitalet og nytt bygg for Regional sikkerhetsavdeling. I neste uke offentliggjøres de første rapportene fra disse prosjektene, som utgjør grunnlaget for beslutningen Helse Sør-Øst skal ta om videre utvikling av Oslo universitetssykehus. 

I tillegg til de to konseptfaserapportene, skal det også legges frem en såkalt prekonseptfaserapport for utviklingen av Aker og Gaustad. Dette er et forberedende arbeid som er gjort i forkant av eventuelle konseptfaser, som forventes startet opp mot slutten av 2017 og vil ta omtrent et år å gjennomføre.

OUS-styret behandler 24.mai

Alle tre rapportene oversendes styret i Oslo universitetssykehus for behandling i styremøtet 24. mai. OUS-styret vil da komme med sin vurdering av anbefalingene og konklusjonene i rapportene.

Styremøtet finner sted i Forskningsbygget på Radiumhospitalet, og er åpent for publikum.

Saksdokumentene blir offentliggjort 18.mai. De vil være tilgjengelige på nettsidene til Oslo universitetssykehus.

Kvalitetssikring

I tillegg skal rapportene kvalitetssikres av et eksternt revisjonsbyrå, for å sikre at underlagsmateriale og utregninger er korrekte og gir et  godt nok grunnlag for styret i Helse Sør-Øst til å fatte en beslutning om videre utvikling.

Endelig beslutning i HSØ 15.juni

Styret i Helse Sør-Øst vil behandle rapportene i sitt styremøte 15.juni. Dette møtet holdes i HSØs lokaler i Oslo, og er åpent for publikum.

Saksdokumentene, inkludert OUS-styrets innspill og vurderinger, vil bli tilgjengelig ca 8. juni og kan lastes ned fra nettsidene til Helse Sør-Øst.

Prosessen videre

Styret i Helse Sør-Øst bestemmer hvordan de tre prosjektene skal tas videre.
Dersom prosjektene Nytt klinikkbygg på Radiumhospitalet og Nytt bygg for Regional sikkerhetsavdeling får klarsignal på HSØ-styremøtet 15.juni, kan disse gå over i neste fase –  forprosjekt – og de legges inn på statsbudsjettet med egen finansiering.

Dersom prekonseptfase-prosjektet Aker/Gaustad blir godkjent av HSØ-styret, vil dette prosjektet kunne gå over i konseptfase ved nyåret.


For ytterligere informasjon, se Helse Sør-Østs nettsider om utviklingsprosjektene i Oslo universitetssykehus.

Ansatte ved OUS kan også finne informasjon på sykehusets intranett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: