Tre vinnere av Utdanningsprisen 2017

Utdanningsprisene for 2017 er tildelt Seksjon for lever-, galleveis- og pancreaskirurgi, Lungemedisinsk sengepost og Kirurgisk avdeling for barn. Prisene ble delt ut under fredagsmøtet på Ullevål 12. mai. 

Dette er fjerde gang Oslo universitetssykehus sine utdanningspriser deles ut. – OUS er den største utdanningsarenaen innen helse i Norge. Utdanning og kompetanseutvikling skal være grunnsteinen i arbeidet vårt, sa utdanningsleder Elisabeth Søyland under prisutdelingen.

20 nominerte
Det var i år 20 nominerte til Utdanningsprisen. Prisen skal gå til miljøer i sykehuset som har utmerket seg ved å fremme god læringskultur for studenter og/eller ansatte. Det er Utdanningsutvalget i sykehuset som står for prisutdelingen.

Kriteriene som vektlegges ved tildelingen er blant annet at tiltakene skal være satt i system, at de spres, at de nyskapende, og at de er mest mulig bed-side.

Utvalget har i år valgt ut tre prisvinnere – en førstepris på 50.000 kroner og to andrepriser på 25.000 kroner.

Førstepris på 50.000 kroner til Seksjon for lever-, galleveis- og pancreaskirurgi (HPB-kirurgi)

Juryens begrunnelse:
«Seksjon for HPB-kirurgi i Klinikk for kirurgi, inflammasjonsmedisin og transplantasjon har satt fokus på utdanning, kompetanseheving og kvalitet ved å gi plass til strukturerte undervisningsopplegg, innføre faste komplikasjonsmøter og tverrfaglige fagmøter i en hektisk hverdag. Ved å jobbe systematisk med læringsmiljøet bidrar seksjonen til å gjøre OUS til et fremragende universitetssykehus.»

Seksjonsleder Bjørn Atle Bjørnbeth tok i mot prisen på vegne av seksjonen. Han fortalte hvordan seksjonen har arbeidet med å sette undervisning i system med daglig intern morgenundervisning, felles undervisningsmøter for alle faggruppene to-tre ganger i halvåret, og komplikasjonsmøter hver 14. dager. – Vi skal levere på utdanning av både LIS-leger og sykepleiere, sa Bjørnbeth.

Andrepris på 25.000 kroner til Kirurgisk avdeling for barn

Juryens begrunnelse:
«Kirurgisk avdeling for barn i Klinikk for hode, hals og rekonstruktiv kirurgi har implementert en modell for veiledning som gir forbedret kvalitet på sykepleiestudenters praksisstudier og som fremmer godt læringsmiljø. Avdelingen bidrar på denne måten til å gjøre OUS til et fremragende universitetssykehus.»

Avdelingsleder Jarle Henriksen tok i mot prisen på vegne av avdelingen og fortalte om deres samarbeidsprosjekt med HiOA om innføring av koordinerende praksisveiledere. Dette har ført til økt kvalitet i praksisstudiet ved avdelingen.

Andrepris på 25.000 kroner til Lungemedisinsk sengepost

Juryens begrunnelse:
«Lungemedisinsk sengepost i Medisinsk klinikk har satt fokus på tverrfaglig kompetanseheving med formål om å bedre pasientsikkerheten gjennom implementering av «det grønne korset». Samlet har Lungemedisinsk sengepost fremmet et godt læringsmiljø som bidrar til å gjøre OUS til et fremragende universitetssykehus.»

Seksjonsleder Johanna Costinger tok i mot prisen og kunne fortelle om arbeidet med å implementere «Det grønne korset» – et systematisk arbeid med organisasjons- og pasientsikkerhetskultur. Ved Lungemedisinsk sengepost har dette ført til en økt meldekultur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: