Rundt 5000 OUS-ansatte bak kreftakkreditering

Diagnostikk og behandling av kreft utgjør 20-25 % av all klinisk virksomhet i Oslo universitetssykehus (OUS), mens kreftpublikasjonene utgjør 36 % av OUS publikasjoner. Akkrediteringen av OUS som et Comprehensive Cancer Centre (CC) er derfor en anerkjennelse til rundt 5000 ansatte i alle de klinikkene og avdelingene i sykehuset som er involvert i diagnostikk og behandling av kreft, og i kreftforskning.  

Fredag forrige uke fikk ansatte ved Radiumhospitalet høre mer om CCC akkrediteringen; hvorfor sykehuset er akkreditert og ikke minst hvilke krav dette stiller til den fremtidige virksomhet. Iløpet av de nærmeste fredagene skal ansatte på Ullevål (19. mai), Rikshospitalet (9. juni) og Aker (16. juni) få høre om det samme

Stor virksomhet

De aller færreste vet hvor stor kreftvirksomheten ved sykehuset egentlig er:
• Rundt 30.000 unike kreftpasienter er registrert per år
• Nærmere 9.000 nye kreftpasienter hvert år.
• Døgnopphold: over 13.000 – over 350 senger.
• Poliklinikkonsultasjoner: over 200.000
• Kreftoperasjoner: over 7.000
• Kjemoterapibehandlinger: ca. 24.000
• Strålebehandlinger: knapt 7.000 serier
• Patologivurderinger: over 45.000
• Radiologiske vurderinger: over 25.000
• Over 2.000 publikasjoner med kreft som tema, over en treårsperiode.

En helhet i ledelse, systemer og strukturer innenfor kreftområdet var et klart krav fra Organisation of European Cancer Institutes (OECI), som står bar akkrediteringen. Derfor er det etablert et kreftstyre ved sykehuset med representanter fra alle involverte klinikker, kreftregisteret og brukerrådet.

Hva betyr det?

Et viktig budskap når leder av kreftstyret, Sigbjørn Smeland, møter ansatte er å fortelle hva denne akkrediteringer betyr for sykehuset, og ikke minst for de rundt 5000 ansatte som jobber innenfor kreftområdet. Som det andre senteret i Norden, og det 16 CCC-senteret i hele Europa, betyr akkrediteringen absolutt en anerkjennelse for alt det som leveres innen kreftomsorg og kreftforskning. Med dette blir sykehuset også en del av et internasjonalt nettverk, og mer attraktiv som internasjonal samarbeidspartner

– Det styrker vår evne til å levere god kreftbehandling også i fremtiden og er et uttrykk for at vi nærmer oss vår visjon: OUS skal være et ledende kreftsenter i Europa, sier Smeland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: