Nå kan alle laste ned en mobilapp for eHåndboken, både for Android og iPhone/iPad. På den måten får du enda lettere tilgang til de dokumentene du trenger – når du trenger dem og der du er.
Hvem er eHåndboksappen laget for?
Målgruppen for appen er først og fremst sykehusets medarbeidere. Appen er et verktøy for alle – for leger, sykepleiere og andre som har direkte pasientkontakt, men også for de som jobber med støttefunksjoner og andre oppgaver.
Hensikten med appen er å øke tilgjengeligheten slik at du og alle andre lett skal kunne lese de dokumentene du trenger der du er.
De regionale dokumentene om DIPS, kreftbehandling og personvern fins også i appen og på den måten blir dette et verktøy også for alle andre sykehus i Helse Sør-Øst.
Tidligere har fagfolk rundt om i helse-Norge kjøpt eller fått tilsendt mindre prosedyresamlinger fra vårt sykehus. Nå deler vi alle dokumenter og appen med alle andre helsearbeidere i landet og viser hva vi står for her ved Oslo universitetssykehus.
Vi må legge flere dokumenter på internett
I appen vil du finne de samme dokumentene som du finner i eHåndbokens internettutgave.
I dag fins de fleste nivå 1-dokumentene på internett, dvs. godt over 1000 dokumenter, samt ca. 2000 nivå 2-dokumenter fra klinikkene. En forutsetning for at vi på sykehuset skal ha glede av appen i det daglige arbeidet, er at de fleste nivå 2-dokumentene også publiseres til internett og appen.
Alle dokumenter som kan publiseres uten problemer, bør publiseres. Det blir derfor lagt til rette for at dokumenter kan legges på internett på en enkel måte, men lederne i klinikkene må selv vurdere og bestemme hvilke dokumenter som skal publiseres. Du kan kanskje bidra til at dokumenter i din avdeling dukker opp i appen?
Det er raskt å søke
Søkemulighetene er omtrent de samme som du er vant til i den vanlige eHåndboken. Men på appen vil du også kunne søke etter mapper – og så går det litt raskere. Når du har funnet dokumentet, har du også en søkefunksjon for ord i dokumentet. Det kan være greit når du skal finne noe i en liste, f.eks. byttelisten for legemidler. I dokumentene har du de samme mulighetene til å følge linker til andre dokumenter i eHåndboken eller på internett.
Du kan ha dokumentene for hånden hele tiden
Du må ha tilgang til trådløst nettverk for å finne alle dokumenter. Da kan du klikke på et lagre-ikon og laste ned dokumenter eller hele mapper som du vil ha tilgang til offline, dvs. når du ikke har tilgang til trådløst nettverk. Dermed kan du bruke appen når som helst og hvor som helst. Blant de dokumentene du har lastet ned kan du velge favoritter med snarveier til dine mapper eller dokumenter. Dermed slipper du å søke og lete hver gang.
Skriftstørrelsen bestemmer du selv ved å klikke på noen ikoner eller bruke to fingre slik du er vant til på mobiler.
Last ned eHåndboksappen til din mobil og nettbrett nå i dag, så er du i gang. Appen kan lastes ned for både Android eller iPhone/iPad. Du finner den med navnet: eHåndbok – OUS.
Har du spørsmål eller kommentarer så send oss en e-post : oushfpbehandboken@ous-hf.no.
Finner ikke appen i AppStore. Har den byttet navn?
LikerLiker
Appen kan lastes ned for både Android eller iPhone/iPad. Du finner den med navnet: eHåndbok – OUS.
Har du spørsmål eller kommentarer så send oss en e-post : oushfpbehandboken@ous-hf.no.
LikerLiker