Har du nok Rosa kompetanse?

Rosa_kompetanse_redDe aller fleste er i løpet av livet innom et sykehus. Her skal alle møtes på en trygg og respektfull måte uavhengig av kulturbakgrunn og etnisitet, språk, seksuell orientering eller kjønnsidentitet.

OUS samarbeider med FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold – for å gi sine ansatte kompetanse om hvordan pasienter som bryter med normene for kjønn og seksualitet bør møtes og ivaretas i sykehuset.

lisbethsommervoll
Viseadministrerende direktør Lisbeth Sommervoll.

– Det er viktig for både fysisk og psykisk helse å kunne være åpen og ærlig om sin identitet og livssituasjon, sier Lisbeth Sommervoll, viseadministrerende direktør ved Oslo universitetssykehus.

– Helsepersonell må bidra til å skape et miljø, som gjør det enkelt for alle våre pasienter å være åpne og ærlige om sine helseproblemer, og de unike utfordringene akkurat deres liv har. På denne måten kan vi sikre at pasientene våre får riktig behandling, og slik kan vi også gi dem helsefremmende informasjon som er relevant for akkurat dem, sier Sommervoll.

Hvorfor Rosa kompetanse?

Seksjon for Likeverdige helsetjenester ved OUS jobber for å sikre at OUS-ansatte har kompetanse om og innsikt i problemstillinger ulike minoritetsgrupper møter i kontakt med sykehuset og annet helsepersonell.

– Vi blir stadig flinkere til å ivareta og legge til rette for behovene til ulike kulturelle, språklige og religiøse minoriteter. Når det gjelder personer som bryter med normene for kjønn og seksualitet som kan ha helt andre behov enn de andre gruppene, gjør vi også en innsats for å bli bedre, sier Hege Linnestad, leder for seksjon for likeverdige helsetjenester.

Ta alltid pasientens perspektiv

OUS samarbeider med FRI for å øke våre ansattes bevissthet rundt en del temaer som er spesielle for seksuelle minoriteter og transpersoner. Håpet er at de sykehusansatte da kan gjøre pasientens møte med sykehuset tryggere.

– Har vi for eksempel tenkt over hvordan det oppleves for en transmann, som føler seg og ofte også ser ut som en mann men fortsatt kan ha kvinnelig anatomi, å måtte sitte og vente på et fullt venterom på gynekologisk avdeling? spør Linnestad.

– Og hvordan møter vi best familier på føden, hvor man kanskje har både to mødre, to fedre – eller kanskje en helt annen familiekonstellasjon? fortsetter hun.

– Eller hvordan møter man pasienter fra en kulturbakgrunn hvor homofili er tabu og skambelagt, hvor vedkommende ikke automatisk deler viktige opplysninger om seg selv –  opplysninger som kan være høyst relevant for at denne pasienten skal få riktig behandling?

Dette er noen eksempler på spørsmålene kurset Rosa kompetanse gir kursdeltakerne mulighet til å reflektere rundt.

Hva er Rosa kompetanse?

Rosa kompetanse er et kurstilbud fra FRI- Foreningen for seksualitets- og kjønnsmangfold til ansatte i helsevesenet, politiet, skoleverket og barnehagen. Ved Oslo universitetssykehus arrangeres kurset to ganger i året, og alle ansatte oppfordres til å delta på Rosa kompetanse-kurs.

Mathias_Holst_Rosa_kompetanse_red
Mathias Holst fra Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (Fri) holdt sist kurs. Neste kurs er 13. september.

– Kurset retter søkelyset mot utfordringer personer fra seksuelle minoriteter og kjønnsminoriteter kan støte på i helsevesenet, og som dere helsepersonell kanskje ikke tenker på i en travel hverdag, sier kursholder Mathias Holst fra FRI.

– Vi vil gjøre helsepersonell som jobber med mennesker i sårbare livssituasjoner bevisste på mangfoldet de møter, også når det gjelder seksualitet og kjønnsidentitet. Ansatte i helsevesenet bør ha tenkt igjennom og ha et bevisst forhold til hvordan møte pasienter og pårørende på en åpen, lyttende og inkluderende måte. Noen grep man kan ta er bevisst å bruke kjønnsnøytrale begreper, ikke å anta at alle er heterofile inntil det motsatte er bevist, og å skape en setting hvor pasienten selv kan gi føringer om hvordan han eller hun vil møtes, sier kursholder Mathias Holst.

Gå på kurs!

– Alle ansatte ved Oslo universitetssykehus, spesielt de som har direkte pasientkontakt, oppfordres til å ta kurset i Rosa kompetanse, avslutter viseadministrerende direktør ved OUS Lisbeth Sommervoll.

Hvor og når?

Neste kurs holdes på Ullevål sykehus, Søsterhjemmet, den 13.september.

Meld deg på her: https://response.questback.com/oushf/mvevkvn1no

Påmeldingsfrist er 9. september

Kontakt Maja Kielland hvis du har spørsmål: majkie@ous-hf.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: