Leie eller eie?

Kine-og-Geir-2Oslo universitetssykehus disponerer mange tusen kvadratmeter med bygg. Noe leies og noe eies. Geir Teigstad og Kine Halvorsen Hjelkerud (bildet) har ledet prosjektet «Reduksjon i arealkostnader».

«Reduksjon i arealkostnader» er et av prosjektene sykehuset har satt i gang for å bedre driften på sykehuset. Geir Teigstad, direktør i Oslo sykehusservice fikk i høsten 2016 i oppdrag å se på leieutgifter i Oslo universitetssykehus. Sammen med økonomisk rådgiver Kine Halvorsen Hjelkerud som prosjektleder samlet de et team til å gjennomgå hele arealporteføljen til sykehuset og se på kostnadsreduserende tiltak. Resultatet av prosjektet ble lagt frem og fikk full støtte i sykehusledelsen 13. juni 2017.

Sparer millioner på leiekontrakter

Sykehuset har et stort behov for investeringer i eksisterende areal, nybygg og utstyr, på kort, mellomlang og lang sikt. Kostnader sykehuset bruker på leie av areal har lenge vært et tema. Prosjektet har derfor sett spesielt på disse kostnadene.

Vi har klart å redusere utgiftene på leieavtaler og har nå mer penger til nye investeringer. Vi har gjennomgått leiekontrakter og forhandlet ned pris sier Hjelkerud.

Etter en innledende analyse av eie- og leieporteføljen, ble elleve oppgaver konkretisert. Det er det samlede resultat av arbeidet med disse oppgavene som gir faktiske og potensielle innsparinger i millionklassen (se vedlegg). Ett av de elleve tiltakene er å vurdere endringer i arealbruk for ambulansestasjonene som følge av ny strategi og struktur. Dette arbeidet fortsetter i prosjektorganisering ut 2017 og skal legges frem som helhetlig sak for sykehusledelsen på nyåret

– Det er i hovedsak avslutning og reforhandling av leieavtaler som gir resultatene, men arbeidet er ikke ferdigstilt. Det videre arbeid med forvaltning av eid og leid areal i sykehuset legges nå tilbake i linjestrukturen og skal videreføres med mål om å utnytte eid areal best mulig og leie på beste mulige vilkår. Samling av forvaltning av leiekontrakter på ett sted gjør dette betydelig enklere, sier Teigstad

Oslo sykehusservice har lenge hatt forvaltningsansvar for de fleste leiekontrakter i OUS og får i 2017 ansvar for hele leieporteføljen. Det var derfor naturlig at prosjektet ble ledet av OSS. Ressurser fra Prehospital og Psykisk helse og avhengighet har også deltatt i prosjektet, fordi disse klinikkene i større grad enn andre bruker leide arealer utenfor sykehusene.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: