OUS endelig bekreftet som Comprehensive Cancer Centre

Fredag 23. juni kom den endelige bekreftelsen på at Oslo universitetssykehus har fått status som et Comprehensive Cancer Centre (CCC). Den høytidelige utnevnelsen skjedde under en under årskonferansen til Organisasjonen for europeiske kreftsenter (OECI).

OUS ble da CCC nr 16 i Europa og fikk denne tildelingen samtidig med kreftsentrene i Lyon i Frankrike og i Porto i Portugal. Utdelingen ble foretatt av president for OECI Domenique de Valeriola og leder for akkrediteringsstyret Simon Oberst.

– Dette er en viktig annerkjennelse av kvaliteten på behandling og forskning innen alle involverte deler av OUS, det vil si OUS Kreftsenter”, sier leder for Driftsstyret for kreft i OUS, Sigbjørn Smeland som tok i mot plaketten på vegne av OUS.

Høytidelig overrekkelse: Fra venstre Simon Oberst, leder av komiteen, OECI president Domnique de Valeriola og leder av Driftsstyret for kreft, Sigbjørn Smeland.Diplom-2

– Statusen vil samtidig stille stor krav til at vi opprettholder og videre utvikler kvalitet i alle ledd og er bevisst på hva som kreves framover for å være nær visjonen vår om å være et av de ledende kreftsentra i Europa, sier han.

Nordisk CCC-nettverk i emning
På årsmøtet og årskonferansen, Oncology Days, var det i år mer synlig nordisk tilstedeværelse. Helsinki universitetssykehus er det eneste sykehuset som allerede har hatt CCC-status. Men et av de andre store universitetssykehusene i Finland, Tampere, er i en søknadsprosess og Universitetssykehuset i Syd-Sverige, Skåne/Lund, skal starte opp. Universitetssykehuset i Uppsala ble godkjent som medlem og ønsker å komme i gang med CCC-prosess. I Danmark diskuteres nå CCC-prosess ved flere større sykehus.
Til sammen legger dette grunnlaget for et viktig framtidig nordisk CCC-nettverk.

OECI-årskonferanse arena for bred debatt om kreftbehandling
– Årskonferansen til OECI er et unikt møtepunkt for å få kunnskap og drøfte tema angående diagnostikk og behandling av kreft og kreftforskning som går på tvers av ulike kreftformer og behandlingsformer”, understreker Gunnar Sæter som er leder for det nyopprettede Forskningsutvalget for kreftområdet i OUS.
Han sitter også i styret for OECI. Noen av temaene på årskonferansen i år var: Nettverk knyttet til regionale kreftsentra, konsekvenser av økt overlevelse for oppfølging av kreftpasienter, utvikling av bedre resultatmål for kreftbehandling, mulig internasjonalt samarbeid mellom kreft biobanker og brukermedvirkning i klinisk kreftforskning.
Les mer om Driftsstyret og Oslo CCC her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: