Vil at sykepleiere i OUS får delta i sykkelløp for kreftsaken

Sykepleiere i OUS som ønsker å delta i sykkelløpet Granfondo Don Pedro kan markere at deres startkontingent skal gå til Fondsstiftelsen i OUS, øremerket kreftforskning. OUS, GFDP og Kreftforeningen er blitt enige om dette etter at Sykepleierforbundet, i forbindelse med en pågående streik i Kreftforeningen, har bedt sine medlemmer avstå fra sykkelløpet.

granfundo-2017
Nå kan du melde deg på sykkelløpet Granfondo Don Pedro 19. august! (Foto: granfondodonpedro.no)

Oppdatert 2.8.2017: Sykkelløpet er utsatt til 2. september.


 

19 sykepleiere i Kreftforeningen er tatt ut i streik og konflikten er foreløpig ikke løst mellom NHO/Abelia og NSF. Sykepleierforbundet ber nå sine medlemmer i Oslo universitetssykehus om å avstå fra sykkelløpet Granfondo Don Pedro 19. august fordi det er bestemt at overskuddet fra arrangementet går til Kreftforeningen.

Mulighet til å delta til støtte for kreftforskning

– Vi konstaterer og tar til etterretning at NSF oppfordrer våre 6500 sykepleiere i OUS til å delta i en sympatiaksjon for de 19 sykepleierne ansatt i Kreftforeningen, sier Morten Meyer, direktør for HR og personal i OUS.

– Vi synes det er synd at et ideelt og sosialt arrangement som sykehuset sammen med Granfondo Don Pedro, og i samarbeid med Kreftforeningen, ønsker å få til for ansatte og deres familier nå blir en del av denne konflikten. Vi ønsker derfor å gi våre sykepleiere mulighet til likevel å delta i dette flotte arrangementet til støtte for kreftsaken, sier Meyer.

Sykepleiere i OUS som ønsker å delta i sykkelløpet sammen kollegaer, familier og venner kan derfor nå melde seg på Granfondo Don Pedro og markere at de ønsker at deres startkontingent uavkortet skal gå til Fondsstiftelsen i OUS, øremerket kreftforskning.

– Dermed slipper de å komme i lojalitetskonflikt vis-a-vis sine sykepleiekollegaer i Kreftforeningen, sier Meyer. – Vår intensjon er å sammen med Granfondo Don Pedro skape et hyggelig arrangement for våre ansatte og deres familier der fokuset i 2017 er kreftsaken.

>> Påmelding til Granfondo Don Pedro (påmeldingssiden oppdateres i henhold til dette i løpet av fredag)

– Ønsker å slå et slag for folkehelsen

Initiativtaker bak Granfondo Don Pedro, Dag Erik Pedersen, sier han er glad for at OUS og Kreftforeningen er åpen for en slik løsning for sykepleiere i OUS.

– Vi ønsker å slå et slag for folkehelsen og en fin dag på sykkelen for ansatte i OUS og Oslo sin befolkning til støtte for kreftsaken. Vi vet veldig godt hvilken fantastisk jobb sykepleiere i OUS og resten av helsevesenet i Norge gjør og ønsker naturligvis at denne gruppen gis mulighet til å delta i vårt sykkelløp. Da kan vi ikke la oss stoppe av streik og arbeidskonflikter som ikke har noe med Granfondo Don Pedro å gjøre, sier Pedersen.

Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel synes det er leit at arbeidskonflikten som pågår mellom NSF og NHO/Abelia og Kreftforeningen blir brukt som sympatisak mot et ideelt og sosialt arrangement som Gran Fondo Don Pedro er til støtte for en god sak. – Vi støtter derfor OUS sitt forslag til løsning for sykepleieres påmelding til sykkelløpet og strekker oss svært langt for at ikke kreftsaken kommer tapende ut som følge av en arbeidskonflikt mellom legitime parter i arbeidslivet. – Dag Erik Pedersen og hans samboer Ania Veliz gjør en fantastisk jobb som ambassadører for kreftsaken og kreftforskningen i Norge og jeg håper så mange ansatte og sykepleiere ved OUS som mulig slutter opp om arrangementet, avslutter Ryel.


Fakta

– Oslo universitetssykehus har 23.000 ansatte og har lokal-, regions- og landsfunksjoner for behandling av kreftpasienter i Norge. Det jobber 6500 sykepleiere i OUS.

– Granfondo Don Pedro er stiftet av tidligere proffsyklist og NRK-profil Dag Erik Pedersen og hans samboer Ania Veliz. Veliz er kreftsyk og har vært til behandling for sin sykdom ved OUS i 2016 og 2017. Arrangementet i Oslo er deres måte å gi noe tilbake til sykehuset og det norske helsevesenet.

– Kreftforeningen er en av de største bruker- og interesseorganisasjonene i Norge med over 117 200 medlemmer og 27 000 frivillige. Arbeidet til Kreftforeningen er basert på innsamlede midler og gaver. Kreftforeningen jobber for å forebygge og bekjempe kreft samt bedre livskvaliteten for pasienter og pårørende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: