Ny prosedyre for VIP-besøk

Hva gjør du hvis du får vite at kongen kommer? Da skal du selvsagt slå opp i rett prosedyre!

Joda, det støver lett av uttrykket ‘prosedyre’. Men å drive et kunnskapsbasert, høyakademisk sykehus uten felles prosedyrer er ikke mulig. Så derfor tenkte vi å slå et slag for én av de ferskeste prosedyrene i eHåndboken: «Prosedyre for VIP-, politiker- og delegasjonsbesøk», som denne uken er direktørgodkjent og tilgjengeliggjort.

 Attraktiv vert
Oslo universitetssykehus er i kraft av vår størrelse – og såvel nasjonal som internasjonal betydning – et attraktivt besøksmål. Det være seg alt fra kongelige og statsoverhoder, via kultur- og idrettskjendiser til store og små delegasjoner fra inn- og utland. Det er mange som ønsker å besøke oss!

Og det skal vi sette pris på. Men det blir raskt mye å huske på når telefonen eller mailen kommer om at statsministeren har lyst til å hilse på avdelingen din! For selv om god og riktig pasientbehandling alltid må rage høyest, så blir fallhøyden fort stor hvis vi bommer på tilretteleggelsen av et dronningbesøk, en president som vil hilse på oss møter opp på feil sted, eller en stor delegasjon plutselig står i en hovedvestibyle uten at noen visste om det.

Ikke alltid god tid
Da skal denne prosedyren tjene som en god veileder. For ikke alle slike besøk blir varslet et halvt år i forveien. Ofte kan slike besøk dukke opp på bare dagers eller timers varsel. I prosedyren finner du derfor gode råd og retningslinjer for varsling, til rette personer til rett tid. Viktige forslag til god planlegging og tilretteleggelse. Oppskrift på fornuftig mediehåndtering. Og mye mer!

Vi hadde tidligere rutiner for både VIP-besøk – og politiske besøk. Nå er disse slått sammen og harmonisert i samme prosedyre. Dessuten har vi tatt inn delegasjoner som eget kasus.

Politiske besøk
Spesielt i disse valgkamptider har vi lyst til å trekke frem avsnittene om politiske besøk. Dette er noe som fra tid til annen er ekstra krevende for sykehuset. For OUS skal aldri stille opp som en brikke i et politisk spill eller være kulisse for et partipolitisk utspill. Det er viktig at sykehuset opptrer partipolitisk nøytralt og uavhengig. Historien viser at dette ikke alltid er like lett i praksis, men teorien er krystallklar. Men for vår eier, statsråden – og dennes kollegium – står vi selvsagt alltid til disposisjon. Enten ministeren er blå eller rød. Så da gjelder det bare å holde tunga rett i munnen når det skal tilrettelegges.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: