Hva skjer med Medarbeiderundersøkelsen?

I høst blir det ingen elektronisk Medarbeiderundersøkelse. I stedet kommer det til våren en ny undersøkelse som erstatter både denne og pasientsikkerhetskulturundersøkelsen. Alle skal likevel i høst følge opp resultatene og handlingsplanene etter fjorårets undersøkelse. 

– Alle enheter og ledergrupper skal gjennomføre en oppfølgende gruppesamtale i høst med utgangspunkt i rapporten fra Medarbeiderundersøkelsen (MU) i 2016 og de tiltakene som per i dag står i enhetens HMS-handlingsplan, forteller Roy Tore Fallaas, spesialrådgiver i Avdeling for kompetanseutvikling og ansvarlig for koordinering av Medarbeiderundersøkelsen i OUS.

Enhetene skal vurdere om tiltakene har hatt effekt, se om noe skal endres og om nye forbedrings- og bevaringsområder og tiltak skal føyes til.

Frist 13. oktober
Bevarings‐ og forbedringsområder med tiltak oppdateres og føres inn i HMS handlingsplanen i Achilles. Fristen for å gjennomføre gruppesamtaler og oppdatere handlingsplanen i Achilles er 13. oktober 2017. Leder planlegger prosessen i samarbeid med verneombudet.

Den ekstraordinære prosedyren og lederveilederen for MU høsten 2017 er nå tilgjengelige i e-håndboken.

ForBedring – ny undersøkelse til våren
Våren 2018 kommer den nye spørreundersøkelsen, kalt ForBedring, som samordner spørsmål fra de tidligere Medarbeider- og Pasientsikkerhetskulturundersøkelsene.

Både arbeidsmiljøet og pasientsikkerheten påvirkes av de samme faktorene i en enhets indre miljø. Sykehuset får med dette et kartleggingsverktøy som er egnet for å arbeide målrettet med både psykososialt arbeidsmiljø og pasientsikkerhetskultur.

Den nye undersøkelsen, ForBedring, vil som MU ha lokalt forbedringsarbeid som hensikt, slik at det fortsatt vil være det lokale oppfølgings-/forbedringsarbeidet som er den viktigste delen av arbeidet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: