Syklet for kreftsaken

Lørdag var flere fra Oslo universitetssykehus med på sykkeltur til støtte for kreftsaken da Granfondo Don Pedro gikk av stabelen i Oslo.   

Film: Granfondo Don Pedro

Tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen og hans kjæreste Ania Veliz står bak Granfondo Don Pedro (GFDP), som har blitt arrangert flere ganger de siste årene. Veliz har selv vært behandlet for kreft ved OUS det siste året. Arrangementet er deres måte å gi noe tilbake til sykehuset og det norske helsevesenet. Kommende helg kommer GFDP også til Sarpsborg.

stråleterapeuter-450
Flere av stråleterapeutene ved Radiumhospitalet var med på sykkelturen i det fine septemberværet. Fra venstre Jannike Jorde, Heidi Kopperud, Øygunn Havn Johansen, Hilde Gustafsson og Mariann Fensholt (og helt til høyre Gustafssons sønn Carl Håkon).

Oslo universitetssykehus samarbeidspartner
I år var Oslo universitetssykehus med som samarbeidspartner for arrangementet i Oslo.

– Det er flott at OUS kan bidra for å støtte en god sak, sa klinikkleder Sigbjørn Smeland da han ble intervjuet rett før start, og la til at sykkelturen legger en god plattform for videre arbeid.

før-start-450
Klinikkleder Sigbjørn Smeland ved Kreftklinikken intervjues om blant annet viktigheten av fysisk aktivitet – også for kreftpasienter. Til venstre generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen og HR-direktør Morten Meyer. Til høyre Ania Veliz og Dag Erik Pedersen.

Morten Meyer, direktør for HR og personal ved OUS, er godt fornøyd med at sykehuset kunne være med på å støtte opp om og gi oppmerksomhet om kreftsaken på denne måten, og samtidig at så mange ansatte fikk mulighet til å ta en sykkeltur sammen.

– Det ga absolutt mersmak, så jeg håper vi kan få til noe tilsvarende også neste år, sier Meyer.

Startkontingenten fra GFDP i Oslo går uavkortet til Kreftforeningen og Fondsstiftelsen ved OUS.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: