Elektronisk kurve på hele Aker sykehus

Tirsdag 19. september fikk alle sengeposter på Aker sykehus elektronisk kurve. Dette er første gang en hel lokalisasjon ved OUS får gjennomgående elektronisk kurve. 

Dette betyr at pasienten som er innlagt på Aker har en sammenhengende elektronisk kurve gjennom hele sykehusoppholdet, selv om pasienten blir flyttet rundt mellom poster som operasjon, intensiv og sengepost.

Planleggingsprosessen
Oppstarten av det elektroniske kurvesystemet, MetaVision, på Aker sykehus har vært planlagt i nærmest et år.  For at MetaVision skal fungere teknisk, og for at ansatte skal kunne ta i bruk systemet fra første dag er det mye som skal på plass. Ni lokale instruktører har deltatt på intensiv instruktøropplæring som videre har holdt kurs for lokale superbrukere og sluttbrukere. Totalt har 350 ansatte fått opplæring i MetaVision før oppstarten.

MetaVision
På bildet ser du: Morten Aas, Grete Elisabeth Myrberg, Mai-Britt Vegge, Torgeir Hermansen, Bill Strand, Heidi Samuelsen, Vivian Møller og  Stein Arne Ellingsen

Opplæringstilbudet er ikke avsluttet selv om «MetaVision-knappen» ble skrudd på 19. september. I løpet av de to første ukene av oppstarten er det kompetente MetaVision brukere tilgjengelig i 24 timer i døgnet slik at de nye brukerne kan få hjelp med en gang når de lurer på noe. Både lokale instruktører, superbrukere, samt ansatte i Avdeling for kliniske systemer deltar i den storstilte opplæringssatsningen i oppstartsukene.

 

Fornøyde brukere
-Jeg er veldig fornøyd med innføringen, og har ikke merket noen store problemer, sier seksjonsleder Kristine Hofoss, leder på KAR sengepost seksjon. Hun er likevel spent på hvordan visittene blir framover når de ikke lenger har papirkurven foran seg. –Men det er en overgang vi er forberedt på og vi ser fram til.

Videre innføring av elektronisk kurve i Oslo universitetssykehus
Selv om innføringen på Aker sykehus er en viktig milepæl, fortsetter innføringen av elektronisk kurve ved Oslo universitetssykehus. Til nå er 834 senger koblet til MetaVision av totalt 2200 senger. I løpet av de nærmeste årene skal systemet innføres på resterende sengeposter og tekniske poster. Da vil pasienter som blir innlagt på Oslo universitetssykehus få en gjennomgående elektronisk kurve fra innleggelse til utskrivelse. Neste lokalisasjon som skal innføre systemet er Dikemark, i oktober 2017.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: