Markering av Verdensdagen for psykisk helse på Gaustad – noe å glede seg over

Ola+Bremnes+og+Tore+Bruvoll
Tore Bruvoll og Ola Bremnes

10. oktober er Verdensdagen for psykisk helse. I Klinikk psykisk helse og avhengighet ble dagen blant annet markert med Ola Bremnes konsert i sykehuskirken på Gaustad og aktivitetsdag for pasienter og ansatte.   

Årets tema er «Noe å glede seg over». En fullsatt sykehuskirke fikk mye å glede seg over da musikeren og forfatteren Ola Bremnes, sammen med den anerkjente gitaristen Tore Bruvoll, fremførte flotte viser fulle av poesi og lun ettertenksomhet onsdag 27. september. På repertoaret sto rykende ferskt materiale samt gamle kjente viser, til stor glede for publikum.

– Bremnes og Bruvoll hadde et fantastisk samspill, og bød på en unik og stemningsfull kveldstime med både sang og dikt i sykehuskirken. Vi er veldig glade for at de takket ja til å holde konserten, sier sykehusprest Eileen Paus.

>> Se også «Noe å glede seg over«, intervju med postdoktor Rune Jonassen i anledning Verdensdagen.


Aktivitetsdag

Torsdag 28. september gikk årets aktivitetsdag av stabelen i naturskjønne omgivelser på Gaustad. Klinikkleder Marit Bjartveit ønsket velkommen og fremhevet betydningen av årets tema for Verdensdagen for psykisk helse. Dette var fjerde gangen arrangementet ble gjennomført.

Arrangementskomiteen
Arrangementskomiteen: f.v Anne Malerbakken, Eileen Paus, Merete Holen Rimstad, Toril Moe, Desirée Halvorsen og Mona Lilletjernbakken gjorde en strålende innsats med alt fra kampoppsett til innhenting av sponsorer.

Aktivitetsdagen er en lokal videreføring av Gaustadløpene som startet i 1984 og ble gjennomført 30 ganger. Turmarsjer, stafett og mosjonsløp som tidligere stod på programmet, er nå byttet ut med fotballkamper og kubbespill.

– Dette er så kult! -Kjempebra initiativ og arrangement. – Håper vi fortsetter med denne tradisjonen, aktivitetsdag er jo så gøy, var noen av tilbakemeldingene fra pasientene som deltok.

Stor stemning
8 påmeldte fotballag skapte stor stemning i arenaområdet. Kaffe fra Joh. Johanson kaffe AS, boller fra W. B. Samson og brus fra Coca Cola Norge AS ble sponset til dagen. Arrangementet ble avsluttet med utdeling av premier til alle deltakere. Premiene var sponset av Egon Ullevål, Elvebredden, Fagforbundet, Frukthaven, Gastro catering, Johaug, Oslo Maraton og Tranen restaurant.

Oppvarming

-Det er morsomt å arrangere når sykehuset har flotte pasienter og ansatte som bidrar til at dagen gjennomføres på en måte som gir mange en god opplevelse. Å se så mange entusiastiske og fornøyde deltakere som opplever spilleglede og mestring gir tro på at arrangementet har en verdi i behandlingssammenheng, sier Toril Moe og Merete Holen Rimstad fra arrangementskomiteen.

Arrangementet er en møteplass for pasienter og personale der alle stiller på lik linje og blir utfordret ikke minst fysisk.

Jan Ivar Røssberg og John Nikolaisen deltok på fotballturneringen med eget lag fra Forsknings- og utviklingsavdelingen, og var godt fornøyd med dagen og innsatsen.

– Det er utrolig gøy å se pasienter i en annen setting og ikke minst se det store engasjementet de viser. Dette er et strålende tiltak, sier de to.

Verdensdagen markeres også på OUS Mortensrud
I anledning Verdensdagen for psykisk helse inviterte også OUS Mortensrud i samarbeid med Bydel Nordstrand, Bydel Søndre Nordstrand og Bydel Østensjø til et interessant og variert arrangement den 11. oktober.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: