Etablering av protonsentre i Oslo og Bergen

Regjeringens forslag til endringer i statsbudsjettet sikrer etablering av protonbehandling i Oslo, og deretter også i Bergen. Dette er gledelige nyheter for oss.

I planleggingen av det nye klinikkbygget på Radiumhospitalet  er det tenkt tilrettelagt for et protonsenter. Vedtaket legger til rette for en samordning av dette fremover.

Helse- og omsorgsdepartementet har i dag sendt ut følgende pressemelding:

Regjeringen har foreslått endringer i statsbudsjettet for 2017 som sikrer etablering av protonbehandling både i Oslo og Bergen. Tilbudet skal komme hele landet til gode.

– Utredning av etablering av partikkelterapi i Norge har gått over flere år. Tilbudet vil være spesielt viktig for behandlingen av barn med kreft. Jeg er glad for at vi nå kan gå videre med etablering av slike sentre i Norge og at det vil være et tilbud allerede fra 2023, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

I regjeringens forslag (Prop. 21 S) legges det opp til at sentrene kan stå ferdig i 2023 og 2025 i henholdsvis Oslo og Bergen. Budsjettforliket for 2018 mellom regjeringspartiene, Venstre og KrF åpner for en mulig forskuttering av senteret i Bergen.

Bygging av protonsenter i Oslo vil kunne samordnes med bygging av nytt klinikkbygg ved Radiumhospitalet.

Partikkelterapi (protonterapi) er en form for strålebehandling. Fordelen med slik behandling er at kreftsvulster kan bestråles mer nøyaktig, og at stråledosen på friskt vev reduseres.


Se også:

HOD: Etablering av protonsentre i Bergen og Oslo

HSØ: Etablering av protonsenter i Oslo

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: