Viktig seminar om møtet med minoritetsspråklige familier

«Kunnskapsrik og trygg i møte med minoritetsspråklige familier» lyder tittelen på dagens jubileumsseminar i rødt auditorium i laboratoriebygget på Ullevål. Gjennom ti år har arrangørene skaffet seg viktig erfaring innen feltet minoritetshelse. I dag deles historiene og erfaringene med drøyt 100 helsearbeidere og andre fagfolk fra Oslo og omegn, som alle jobber i nær kontakt med minoritetsspråklige familier.
Minoritetshelse+1+-+AB0_0386+edit+450

HKH Kronprinsesse Mette-Marit hadde takket ja til invitasjonen om å delta under åpningen. Her står hun mellom ordfører Marianne Borgen (SV) og Hilde Berge, faglig leder for lærings- og mestringssenteret for barn og unge.

 – Sentralt tema for dagens seminar er familier som har barn med spesielle behov. Mye tyder på at det blant mange innvandrerforeldre kan være både skam- og tabubelagt å ha et slikt barn. Derfor er det viktig med refleksjon, bevisstgjøring og kompetanseheving innen dette feltet, forteller Hilde Berge.

Jubileumsseminaret arrangeres av Lærings- og mestringssenteret for barn og unge ved Barne- og ungdomsklinikken, samt Seksjon for pasientsikkerhet og likeverdige helsetjenester i direktørens stab.

Les mer i nettsaken om etniske minoritetspasienter fra i sommer

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: