Faglunsj på Aker helsearena – på tvers av klinikker og etater

13. desember er det klart for den første faglunsjen på Aker helsearena – et lenge etterlengtet tilbud. Faglunsjene skal arrangeres på tvers av klinikkene og etatene som holder til på Aker.

Det er sengepostlederne Tale Bjelke Røisgaard og Kamilla Lehrmann  fra Avdeling for urologi, Torild Olga Aarnes Kåsa fra kommunens rehabiliteringsavdeling, Kristine Hofoss fra Karavdelingen og Mai-Brit Vegge fra Geriatrisk avdeling som drar i gang faglunsjene.

Faglunsj+Aker+sengepostledereFaglig påfyll for felles utfordringer

– Hver morgen er vi noen sengepostledere som har et kort møte der vi snakker om pasientbelegg og annet aktuelt. En morgen ble faglunsj et tema. Fagsykepleierne på Enhet for rehabilitering hadde lenge ønsket et slikt tilbud på Aker, forteller de. – Vi som møtes daglig er ledere for spesialiserte sengeposter på ulike felt, vi er ledere for sykepleiere og hjelpepleiere som har mange felles utfordringer på tvers av disse sengepostene.

Det er nettopp disse felles temaene som blir tema for faglunsjene; noe som er aktuelt for alle, og som gir faglig påfyll til en stor gruppe ansatte som er på jobb 24/7. Helseetatens rehabiliteringspost på Aker er også invitert med.

Det er satt opp et spennende program for det neste halvåret:

Onsdag 13. desember 2017. Tema: «Unngå overstrekk, tøm urinblæren i tide» med fagutviklingssykepleierne Martine Bengtsson og Susan Bakke. Ansvar Urologen.

Onsdag 17. januar 2018. Tema: «Delir» med overlege Bjørn Erik Neerland. Ansvar Enhet for rehabilitering, OUS.

Onsdag 14. februar 2018. Tema: «SVK» med hygienesykepleier Hege K Helset. Ansvar KAR.

Onsdag 14. mars 2018. Tema: «Diabetes» med diabetes spesialsykepleier Anne-Kristin Lærum. Ansvar Forsterket Rehabilitering Aker (FRA, helseetaten).

Onsdag 18. april 2018. Tema «Kreft og seksualitet» med stomisykepleiere Susan Bakke og Lise Fagerland. Ansvar Urologen.

Onsdag 23. mai 2018. Tema: «Forflytningsteknikk» med fysioterapeut Hanne C. Bratlie. Ansvar Enhet for rehabilitering, OUS.

Onsdag 13. juni 2018. Tema: «Sår» Kristine Hofoss. Ansvar KAR.

Sted: Rødt møterom på Urologen, Bygg 4, 2.etg
Tidspunkt: kl. 11.30-12.00, pause fra kl. 12.00-12.10, samme forelesning kl.12.10-12-40

Avdelingene bidrar inn med ulike ressurser for å stimulere til faglig utvikling på tvers av klinikker i OUS og på tvers av etater. Arrangørene ser heller ikke bort fra at faglunsjene får positive ringvirkninger på et allerede godt miljø der helsearena Aker er plattformen.

Legg igjen en kommentar

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑