Kjære alle medarbeidere!

Frognerparken-3

2017 er snart over og vi er på vei inn i julehøytiden. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle for innsatsen gjennom året. Vårt viktigste oppdrag er å gi pasientene et godt tilbud, og det vet jeg at vi gjør!

I løpet av ett år er svært mange pasienter innom sykehuset vårt. OUS er definitivt det sykehuset flest nordmenn har et forhold til. Det krever mye av hver og en av oss, både i direkte pasientbehandling og ved å sørge for gode støttefunksjoner.

Bjoern-erikstein
Administrerende direktør Bjørn Erikstein

Det å være en del av Oslo universitetssykehus er både utviklende, utfordrende og spennende uansett hvor du jobber i denne store og sammensatte organisasjonen.

Nyttige pasientsikkerhetsvisitter Jeg er spesielt opptatt av at vi holder god kvalitet og gir pasientsikkerheten god oppmerksomhet. Fra 2013 har jeg vært på mer enn 60 pasientsikkerhetsvisitter i ulike deler av sykehuset for å komme tettere på kjernevirksomheten. Her får jeg snakket direkte med dere som i det daglige møter pasientene, får høre hvor skoen trykker, men også hva som fungerer godt. Et resultat av disse visittene er mer enn 260 registrerte forbedringstiltak som følges opp i Achilles. Mange av disse er løst, andre arbeider vi videre med.

 

Ser fram mot 2035 Vi retter også blikket lengre fremover. Fagpersoner over hele sykehuset bidrar i disse dager til sykehusets Utviklingsplan 2035 og beskriver fagutvikling, muligheter og utfordringer når vi sammen med pasientene skal skape morgendagens helsetjeneste. Det er en krevende, men viktig oppgave å se inn i fremtiden. Nye teknologiske muligheter, flere pasienter og behov for utstrakt samhandling med kommuner og øvrig helsetjeneste er blant de områdene som peker seg ut i arbeidet så langt.

Store steg mot nye bygg I løpet av året har vi tatt store skritt mot å realisere nytt klinikkbygg på Radiumhospitalet, og også fått startsignal for å bygge protonsenter. Det er gjort et godt arbeid for å planlegge for ny regional sikkerhetsavdeling. Helse Sør-Øst jobber med å få på plass en reguleringsplan og byggetillatelse for RSA på Ila. Konseptfasen for Aker og Gaustad starter for fullt rett over nyttår.

Det er svært viktig at dedikerte og kunnskapsrike ansatte fra klinikker og staber bidrar i alle disse prosjektene. Selv om nye bygg ikke er på plass på mange år, er det i 2018 vi virkelig kan påvirke hvilke løsninger som velges både for fremtidig drift og bygg. Jeg takker for engasjementet og stå-på-viljen i 2017; vi trenger enda mer i året som kommer.

Mange forbedringer i 2017 I løpet av året ble OUS godkjent som Comprehensive Cancer Center (CCC). Det er en anerkjennelse av kvaliteten på den behandlingen og forskningen vi bedriver på kreftområdet i hele sykehuset, og bringer oss et steg nærmere visjonen om å være et ledende europeisk kreftsenter.

Jeg vil takke alle som bidrar til at sykehuset fremdeles er i front innen forskning og utdanning. Mange ansatte tar doktorgrader, og ikke bare leger, også annet helsepersonell. Dette er med på å løfte kvaliteten på arbeidet vi gjør i sykehuset.

En stor takk også for innsatsen til alle våre ansatte som arbeider for Oslo universitetssykehus i utviklingsland. Dere er med på å gjøre en forskjell for at flere skal få tilgang til god helsehjelp i sine hjemland!

Godt arbeidsmiljø og god kultur

Nobelprisvinner May-Britt Moser har sagt at «du trenger et topp arbeidsmiljø for å levere topp-prestasjoner». Det er en leveregel vi skal ta til oss. Det er først og fremst et lederansvar å legge til rette for en kultur med god og åpen dialog, åpenhet om avvik og forslag til forbedringer, og sist, men ikke minst, en nulltoleranse for alle former for trakasserende atferd.

Takk til alle dere som jobber i jule- og nyttårshelgen slik at pasientene skal få den beste behandling også i høytiden.

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Med vennlig hilsen administrerende direktør Bjørn Erikstein

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: