«På liv og død» – premiere 1. januar kl. 20.30

For tredje gang er OUS bidragsyter i TV-serien «På liv og død» som sendes på TV-Norge fra 1. januar 2018. En TV-serie fra hele sykehus-Norge, filmet i løpet av ett døgn. 

På-liv-og-død-liten-mosaikk
Over 70 TV-team har også denne gangen filmet. Først episode vises 1. januar kl. 20.30. Pasientene som har bidratt fra sykehuset har selv ønsket å fortelle sine sterke historier. Helsepersonellet fra OUS bidrar for å formidle faget og kompetansen sykehuset har. Hele sykehus-Norge er med, og OUS har fire historier med pasienter med ulike diagnoser. Du kan se «På liv og død» mandag til torsdag i to uker kl 20.30. Det er åtte episoder totalt.

Vi gjør oppmerksom på at Oslo universitetssykehus aldri tillater filming av ikke-samtykkekompetente pasienter, slik som bevisstløse pasienter som bringes til sykehuset, fordi et samtykke i etterkant ikke er i samsvar med våre rutiner.

Sekvensene fra OUS blir sendt:

– Episode 1; Sjelden diagnose Niemann Pick, 1.1.2018:
Les mer om Niemann Pick her.

– Episode 4: Kontroll slag, 4.1.2018
Les mer om behandling av hjerneslag her.

– Episode 6; Kontroll Parkinson, 9.1 2018
Les mer om behandling av Parkinsons sykdom her.

– Episode 7; Fotoferese, 10.1.2018
Les om Fotoferese her.

Episodene kommer til å gå i reprise og blir også lagt ut på D-play.

Pressemelding fra produsenten:

Kritikerfavoritt og Gullrute-vinner På liv og død er tilbake. Denne gangen er 70 dokumentarteam med på livreddende behandlinger og kompliserte operasjoner, når de dokumenterer et helsevesen med stadig økende utfordringer.

– Norsk helsevesen er det første som møter oss når vi blir født, og ofte siste stopp før vi dør. Tjenesten blir ofte tatt for gitt, og forventningene til hva vi har krav på øker stadig. Når vi satte i gang med den tredje sesongen av programmet, var vi opptatt av å finne ut hva status er i helsevesenet akkurat nå, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

På liv og død dokumenterer tilstanden i det norske helsevesenet, og viser menneskene bak tallene – ansatte så vel som pasienter. I løpet av 24 timer fanger kameraene fødsler, livreddende behandling, kompliserte operasjoner og møter med døden. De følger dramatikken i akuttmottak, i ambulansen og på lokale legekontor. På liv og død blir sendt i stripe mandag til torsdag i to uker våren 2018.

Anbefalt av helseministeren

Da dokumentarserien hadde premiere for tre år siden, utløste det en flom av positive reaksjoner på sosiale medier. Første sesong av programmet vant Gullruten for beste dokumentar- og faktaserie i 2014, og ble anbefalt av både seere, helsepersonell og helseminister Bent Høie. I sesong tre er 70 dokumentarteam utplassert over hele landet for å dokumentere ett døgn i et helsevesen med økende utfordringer.

– Å gjøre TV-underholdning av våre mest sårbare øyeblikk medfører et stort ansvar. Liv reddes og liv endres. Dette er usminket TV, og historier som rører. Vi har fått med oss noen av de beste dokumentarskaperne i landet for å fortelle noen av de sterke historiene som utspiller seg hver dag i Norge, sier Eivind Landsverk.

For mer informasjon, kontakt:
Ola-Magnus Svihus
Senior kommunikasjonsrådgiver
Discovery Networks
Telefon: 976 62 851

E-post: ola-magnus_svihus@discovery.com

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: