Geilomo får 40.000 kroner til skiutstyr

Pasientene ved barnesykehuset Geilomo kan glede seg ekstra denne vinteren. Sykehuset får 40.000 kroner av Akselfondet til kjøp av nytt skiutstyr.

Nyheten tas imot med stor glede på sykehuset, som er landets eneste spesialsykehus for barn med astma, allergi, eksem, hjertefeil og lungesykdommer.

– Dette er helt supert! Vi har en utstyrspark som er helt unik for at alle barna skal få kunne låne utstyr. Men vi har ikke så mye penger i budsjettet å bruke på dette og er ellers avhengige av innsamling og søking på midler, sier forteller seksjonsleder Anne-Britt Foss ved Geilomo barnesykehus.

 

Behandler 270 barn i året

Geilomo er én av tre mottakere av penger fra det såkalte Akselfondet i år. De andre mottakerne er Trygg av Natur og Sæbø Gard. Bak Akselfondet står verdensmester i alpint Aksel Lund Svindal og Telenor. I løpet tre år skal de dele ut til sammen tre millioner kroner til personer, grupper eller organisasjoner som jobber for å inkludere flere barn og unge i fysisk aktivitet, idrett eller friluftsliv.

Barnesykehuset Geilomo behandler ti grupper med 27 barn i året. Deres behandlings- og habiliteringstilbud gjelder barn i skolepliktig alder (1. til 10. klasse). Barna bor på sykehuset i fire uker.  Foreldrene er også med hele eller deler av tiden.

Mor søkte på vegne av sykehuset

Det var en observant mor til en av pasientene som meldte på sykehuset om tildeling av pengene fra Akselfondet i høst.

– Det er takket være henne at vi fikk pengene! Barna og deres foreldre er hos oss for å lære om å leve med sine kroniske sykdommer og hvordan de kan forbedre hverdagen sin. En viktig del av oppholdet er at barna prøver ut ulike aktiviteter, for eksempel ski. Det er viktig for dem å finne aktiviteter som de tåler og som de kan ta med seg hjem etterpå, sier hun.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: