Gratulerer med portørenes dag 26. januar!

26. januar feirer vi portørene våre! Bli kjent med Eivind Jøranson, portøren på Rikshospitalet som elsker å småprate med pasientene.

Tekst og foto: Elin Øvrebø

Kanskje har du truffet på ham allerede? 25 år gamle Eivind Jøranson fra Stavanger suser rundt på sparkesykkelen i sykehusgangene. På styret henger en kasse av isopor. Det er her prøver og blod oppbevares når de flyttes fra et sted til et annet på sykehuset.

Som portør er Jøranson det viktige bindeleddet som sørger for at viktige prøver når fram til riktig person og til riktig tid. Det er også portørene som transporterer pasientene mellom de ulike avdelingene.

Totalt jobber det rundt 110 portører ved Oslo universitetssykehus. For Jøranson startet karrieren som portør for fem år siden.

  • Den gang jobbet jeg med renhold på Stavanger Universitetssykehus (SUS). En venninne av meg jobbet som portør og mente jeg burde prøve det ut. Jeg jobbet først som portør i ett år ved SUS, og så flyttet jeg til Oslo. Det siste året har jeg jobbet i full stilling som portør, sier Jøranson.
Jøranson-i-gangen-450px
Portør Eivind Jøranson 

Jøranson synes det er hyggelig å være portør. Det kjekkeste med jobben er å småprate med joviale og pratsomme pasienter.

 

–Jeg tror også det er godt for pasientene å snakke med folk uten faglig medisinsk innsikt. At det er mulighet for bare å prate om vær og vind. Samtidig er pasientene veldig forskjellige. Noen av dem ønsker å fortelle om sine sterke historier. Det er et veldig variert arbeid, sier portøren og sykler videre til neste oppdrag.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: