Første øyeavdeling i Norge som er EBO-sertifisert

Goran-Petrovski-600px-lysjpg
Professor Petrovski

Tekst: Nina E. Gausdal Try

European Board of Ophthalmology (EBO) har akkreditert Øyeavdelingen ved OUS som opplæringssenter. – Vi er veldig stolte over å være akkreditert, sier professor Goran Petrovski.

Petrovski tok initiativet til sertifiseringen. OUS er det eneste sykehus i Norge med en Øyeavdeling som har blitt akkreditert. Professor Petrovski kom til Øyeavdelingen på OUS i 2016, og noe av det første han gjorde var å ta initiativ til å få avdelingen EBO-akkreditert. Etter evaluering av den skriftlige søknaden besøkte EBO bedømmelseskomiteen avdelingen og hadde separate intervjuer både med LIS-legene, overlegene og ledelsen i avdelingen og klinikken.

–  Vi har nå fått tilrettelagt for standardiserte utdanningsløp for LIS-legene. Det gjør det blant annet enklere å hospitere på andre EBO-akkrediterte øyeavdelinger i Europa, fordi vi har samme standard, sier Atle E. Østern som er seksjonsleder for LIS-legene på Øyeavdelingen.

Et kvalitetsstempel
 Det å være akkreditert gir Øyeavdelingen et kvalitetsstempel. Det finnes mange akkrediterte øyeavdelinger i resten av Europa, men bare en i Norge, og den er på OUS.

Tre-stolte-øyeleger
Prof. Morten Moe, avd.leder Ketil Eriksen,  seksjonsleder for LIS-legene Atle E. Østern

–  Men dette gir oss også noen føringer for hvordan vi må legge opp undervisningen, vi må hele tiden jobbe for å bli bedre, sier avdelingsleder Ketil Eriksen, vi må re-sertifiseres etter tre år.

KristinEidal-800px– EBO har gitt avdelingen gode råd som vi må jobbe videre mot: økt kirurgisk opplæring for LIS, mer samhandling med erfarne overleger, en individualisert opplæringsplan samt en strukturert spesialisteksamen, sier seksjonsleder Kristin Eidal. som er EBO representant i Norge og medlem av spesialistkomiteen for øyefaget (bildet til venstre).

– Dette gir oss økt motivasjon men også økt forpliktelse til å involvere LIS-legene i forskningen. Og vi har blitt mer attraktive som samarbeidspartner i forskningssammenheng, mer attraktive som sted for utveksling og hospitering, sier en stolt forskningsleder i klinikken professor Morten C. Moe.

Morten_Atle_Goran_EBO__KRISTIN-800pxFra EBO akkrediteringsbesøket ved avdelingen:
Fra høyre:  Seksjonsleder og norsk EBO representant Kristin Eidal, EBO President Prof. Peter Ringens (Nederland), EBO representant Dr. Tina Xirou (Hellas), Prof. Goran Petrovski, Seksjonsleder Atle E. Østern og Prof. Morten C. Moe.

Les mer om EBO på nettsidene deres.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: