Ny strategi for likeverdige helsetjenester og mangfold

En ny Strategi for likeverdige helsetjenester og mangfold 2017-2021. – Vi er glade og stolte over å ha fått på plass en ny strategi for likeverdige helsetjenester og mangfold sier Maja Garnaas Kielland, rådgiver i seksjon for pasientsikkerhet og likeverdige helsetjenester.

Målet for strategien
Målet for strategien er at Oslo universitetssykehus skal tilby gode, tilpassede og likeverdige helsetjenester uavhengig av alder, kjønn, kjønnsuttrykk, seksuell orientering, bosted, sosioøkonomiske forutsetninger, språk, etnisk bakgrunn, tro- og livssyn, helseinformasjonsforståelse og funksjonsevne. Medarbeidere ved OUS skal møte pasienter, pårørende og kolleger med åpenhet og respekt, og våre medarbeidere skal speile mangfoldet i befolkningen.

Tre målgrupper for strategien
Likeverd skalgå som en rød tråd i alt som gjøres på sykehuset. Derfor har stategien målgrupper:

  • pasienter og pårørende
  • medarbeidere
  • organisasjonen.

Strategien inkluderer innspill fra ansatte, fagforeninger og avdelinger ved sykehuset. I tillegg har eksterne aktører, bla. ulike interesseorganisasjoner, kommet med innspill til utarbeidelsen av dokumentet.

Tiltak og prosjekter
Seksjon for pasientsikkerhet og likeverdige helsetjenester driver blant annet samtalepartnertjenesten som er et supplement til prestetjenesten, og skal være med på å ivareta pasienters åndelige og eksistensielle behov der man ønsker å snakke med noen fra eget tros- og livssynssamfunn. Seksjonen er også i gang med et nytt prosjekt der flerkulturelle doulaer skal gi støtte til sårbare, gravide kvinner med innvandrerbakgrunn både før, under og etter fødsel. Seksjonen driver kontinuerlig med kompetansehevende arbeid for å øke kunnskap om migrasjonshelse, kultursensitivitet, kommunikasjon og tolkebruk på sykehuset, og jobber for at sykehuset skal være en inkluderende arbeidsplass.

Oslo er den kommunen i Norge med høyest andel innvandrerbefolkning. Dette mangfoldet ser vi igjen i vår pasientgruppe og blant våre ansatte der ca. 100 nasjonaliteter er representert. Satsing på likeverdige helsetjenester og mangfold kan føre til færre liggedøgn og reinnleggelser, økt pasientsikkerhet og et mer inkluderende arbeidsmiljø.

Ta kontakt med Seksjon for pasientsikkerhet og likeverdige helsetjenester for mer informasjon om strategien og de ulike tiltakene tilknyttet den. Seksjonen vil i disse dager henvende seg til alle klinikker for å avtale et møte der vi informerer om strategien og drøfter relevante problemstillinger.

Rådgiver: Maja Garnaas Kielland
Telefon: 41908341
E-post majkie@ous-hf.no

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: